6GB RAM’li Galaxy S8 Plus fiyatı 1000 doların üzerinde!

galaxy s8 plus tasarimi

Samsung’un 29 Mart’ta tanıttığı Galaxy S8’in fiyatına dair spekülasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İşte konu hakkındaki son detaylar.

Samsung yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı geçtiğimiz ayın sonunda tanıttı. Genel itibari ile Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, tasarım ve teknik özellikleri bakımından beğeni topladı. Bu cihazlar ile ilgili tek eleştiri ise fiyatlandırma üzerinden yapıldı.

Galaxy S8 Plus, Avrupa’da 899 eurodan satışa sunulurken ülkemizde ise 4999 TL’den etiketlendirildi. Haliyle bu durum hem Avrupa’da, hem de ülkemizde kullanıcıların biraz tepkisine neden oldu.

Hatırlanacağı üzere, Galaxy S8 Plus’ın 128GB dahili depolama alanı ve 6GB RAM’e sahip bir varyasyonunun olacağı iddia ediliyordu. Bu modelin sadece Çin’de satışa sunulacağı da iddialar arasındaydı. Samsung, bu modelin sadece Çin’de satışa sunulacağını onaylamasa da 6GB RAM’li Galaxy S8 Plus’ın varlığını doğrulamıştı.

Geçtiğimiz gün 6GB RAM’li Galaxy S8 Plus fiyatı da ortaya çıktı. Çin kaynaklı bir rapora göre telefonun satış fiyatı 1.155.000 KRW olarak belirlenmiş. Bu da yaklaşık olarak 1030 dolara denk geliyor. Tabi ki bu fiyatın içerisine vergiler dahil midir, değil midir bilemeyiz. Zira vergiler dahilse çok sayılmaz. Ama vergiler dahil değilse fiyat daha da artacaktır.

Keza ülkemizdeki Galaxy S8 Plus fiyatı da güncel kur bilgileri göz önüne alındığında 1350 dolar gibi bir fiyata denk geliyor.