Galaxy S9, RAM miktarı ile şok etkisi yarattı

galaxy s9 2

Samsung’un şu aralar üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modeli Galaxy S9 hakkındaki ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bilindiği üzere Samsung, S serisi amiral gemisi modellerini genel olarak Şubat ayının sonu ile Mart ayının başlarında satışa sunuyordu. Sadece bu sene Galaxy S8 modelinde bir gecikme yaşanmış ve bu model Nisan ayının ortalarına doğru kullanıma sunulmuştu. Öyle görünüyor ki Samsung benzer bir gecikmeyi S9 modelinde de yaşamamak için işi daha sıkı tutuyor.

Galaxy S9, 4GB RAM’le mi gelecek?

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S9 hakkındaki ilk söylentiler kısa süre önce ortaya çıkmaya başlamıştı. Sızdırılan bilgilerde telefonun Samsung’un yeni yonga seti Exynos 8910 veya Snapragon 845 ile geleceği belirtilmişti.

Geçtiğimiz gün Galaxy S9 ile ilgili yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Güney Kore kaynaklı bir rapora göre, Samsung’un yeni amiral gemisi modeli GFXBench’te göründü. Telefon bu testte tek çekirdek tesinden 1191 puan alırken, çok çekirdek testinden ise 3835 puan aldı.

galaxy s9

Aslında buraya kadar herşey normal gibi görünebilir. Keza günümüz amiral gemisi modellerinin aldığı puanlar da bu puanlarla üç aşağı beş yukarı aynı.

Kullanıcıları şaşırtan şey, Galaxy S9’un GFXBench sonuçlarına göre 4GB’lık RAM’e sahip olması. Bu senenin amiral gemisi modellerinde bile 6GB hatta 8GB RAM kullanılırken, Galaxy S9’un 4GB RAM ile gelecek olması biraz absürt görünüyor.

Düşük fiyatlı iPhone X  geliyor