Galaxy S7 ve S7 Edge sahipleri müjde!

galaxy s7

Samsung, 2016 yılında satışa sunduğu üst segment modelleri Galaxy S7 ve S7 Edge için duraklatma kararı aldığı Android 8.0 güncellemesini tekrardan yayınladı. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, söz konusu güncellemeler olduğunda pek de hızlı bir firma değil. Elbette bu durum, Samsung’un oldukça geniş bir model yelpazesine sahip olmasından kaynaklanıyor. Haliyle kullanımdaki her model için en güncel Android sürümünü yayınlamak pek de mümkün olmuyor.

Galaxy S7 Oreo güncellemesi tekrardan yayında

Güney Koreli teknoloji devi de tüm modellerini yeni Android sürümüne güncellemek yerine, üst segmentteki modellerine öncelik veriyor. Keza Galaxy S7 ve S7 Edge’de bu modellerden biri.

Samsung, 2016 yılında satışa sunduğu üst segment iki modeli için kısa süre önce Android 8.0 dağıtımına başlamıştı. Fakat çok geçmeden güncellemeyi alan telefonlarda kendi kendine açılıp kapanma tarzında bazı sorunlar baş gösterdi.

Bunun neticesinde güncellemeyi durdurma kararı alan Samsung yetkilileri, geçtiğimiz gün sorunun düzeltildiğini açıkladılar. Sorunun düzeltilmesiyle birlikte Galaxy S7 ve S7 Edge için duraklatılan güncelleme tekrardan yayınlanmış oldu.

galaxy s7

Hali hazırda yeni güncelleme ile birlikte mevcut sorunlar ortadan kalkmış gibi görünüyor. Keza telefonunu Oreo’ya güncelleyip de herhangi bir sorunla karşılaşan bir kullanıcı şimdilik yok.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Samsung güncellemeleri bölgesel olarak başlatıyor. Yani S7 ve S7 Edge için yayınlanan Oreo güncellemesinin ülkemize gelmesi biraz vakit alabilir.

Instagram son sürümü yayınlandı