Galaxy S7 ve S7 Edge kullanıcıları için kötü haber

galaxy s7

Samsung yaklaşık olarak 3 yıl önce satışa sunduğu amiral gemisi modelleri Galaxy S7 ve S7 Edge için güvenlik güncellemelerini artık 3 ayda 1 yayımlamayacağını açıkladı. İşte detaylar.

Samsung’un yaklaşık olarak 3 yıl önce satışa sunduğu Galaxy S7 ve S7 Edge modelleri oldukça geniş bir kitleye ulaşmıştı. Günümüzde bile hala sıfırlarını bulmanın mümkün olduğu bu modeller, uygunlaşan fiyatlarıyla da tercih ediliyorlar.

Güney Koreli teknoloji devi, çıkışının üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına karşın hala S7 ve S7 Edge modelleri için güvenlik güncellemeleri yayınlamaya devam ediyordu. Fakat alınan bir kararla bu modeller için artık 3 ayda 1 güncelleme yayınlanmayacağı açıklandı.

Samsung’dan Galaxy S7 sahiplerini üzen açıklama

İşin iyi yanı ise Samsung’un Galaxy S7 ve S7 Edge modeli için güvenlik güncellemesi yayınlamaya devam edecek olması. Fakat bu güncellemelerin ne zaman geleceği ya da hangi sıklıkla geleceği pek belli değil. Muhtemelen Güney Koreli şirket, bir veya birkaç güncelleme sonrasında S7 ve S7 Edge için olan güncelleme desteğini tamamen sonlandıracaktır.

Google’ın bile yeni Pixel modelleri için yalnızca 3 yıl güncelleme desteği sunduğunu göz önüne alırsak, Samsung’un aldığı bu kararın makul olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta hiçbir şirket ömür boyu güncelleme desteği garantisi vermiyor. Güncellemeler konusunda övdüğümüz Apple bile iPhone 6 ve öncesi modellere güncelleme vermiyor.

Nokia 3 için Android Pie güncellemesi yayınlandı