Oreo güncellemesi alacak olan eski Samsung modelleri!

oreo güncellemesi

Google Android Oreo’yu kullanıma sunalı neredeyse 1 sene olacak. Fakat hala akıllı telefonlar içerisinde Oreo kullanımı istenilen düzeye ulaşmış değil. Kantar tarafından açıklanan son rakamlarda Oreo güncellemesi alan model sayısının hala yüzde 1’lik dilime erişemediğini görmüştük. Öyle görünüyor ki bu oran şu aralar biraz daha artabilir.

Oreo güncellemesi eski Samsung’lara geliyor

Son dönemde çıkan akıllı telefonlara baktığımızda, artık Oreo’nun standart hale gelmeye başladığını görüyoruz. Tabi ki sadece son çıkan yeni telefonlar değil. Eski modeller için de Oreo güncellemeleri yayınlanmaya başlamış durumda. Peki neden eski modeller için yayınlanan Oreo güncellemesi için bu kadar geç kalındı? Aslında bu sorunun yanıtı son derece basit. Çünkü pek çok firma önceliği yeni çıkan modellerine verdi. Doğal olarak öncelik yeni modellere verilince, eski modeller için gelecek olan güncellemeler de gecikmiş oldu.

Önceliği yeni modellere verip, eski modellerini geri plana iten firmalardan birisi de Samsung. Neyse ki Güney Koreli teknoloji devi, sonunda 2016 çıkışlı cihazlarını hatırlamayı başardı.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Nisan ayının sonlarına doğru Galaxy S7 ve S7 Edge, Galaxy A5 (2017) ve Galaxy A3 (2017) cihazları Oreo güncellemesi alacak. Bu modellerin akabinde orta segmentteki diğer Samsung cihazlarının da güncellemeyi alacağı dile getiriliyor. Fakat şu anda onaylanmış olan 4 model mevcut. Diğer modeller için henüz kesinleşmiş bir olgu bulunmuyor.

OnePlus 6 özellikleri kesinleşti