Galaxy S25 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor

Samsung Galaxy S25 Ultra

Samsung Galaxy S25 Ultra’nın kamera özellikleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Telefon dörtlü kamerasıyla çok konuşulabilir.

Heyecanla beklenen Galaxy S25 serisinin çıkmasına daha çok var belki ama daha şimdiden bu telefonlara dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başlamış durumda. Özellikle telefonun kamera özellikleri son günlerde üst üste sızıntılara konu oldu. İlk başta, telefonun kamera sayısında azalma olacağı iddiası gündeme geldi. Daha sonra başka bir sızıntı bu iddiayı çürüttü. Tüm bunlar Galaxy S25 Ultra’nın kamera konusunda çok da iddialı olmayacağı, hatta bir gerileme bile yaşanabileceği şeklinde bir algı oluşturdu. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa durum hiç de öyle değil. Çünkü gelen son bilgiler, Galaxy S25 Ultra’nın öncülüne göre çok daha gelişmiş kamera özelliklerine sahip olacağını gösteriyor.

Galaxy S25 Ultra

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili en güvenilir kaynaklardan biri olan Ice Universe’in paylaştığı bilgilere göre Galaxy S25 Ultra, kamera konusunda önemli geliştirmelerle gelecek. Söz konusu bu geliştirmeler dörtlü arka kameranın iki lensine odaklanacak. Söz konusu bu iki lens telefoto kamera ile geniş açılı lens olacak.

Hatırlarsanız Galaxy S24 Ultra’da 10 megapiksellik bir telefoto kamera ve 12 megapiksellik bir geniş açılı lens vardı. Şimdi gelen bilgiler, S25 Ultra’da ise her iki lensin de 50 megapiksellik çok daha gelişmiş modellerle değiştirileceğini gösteriyor. Telefonun ana lensi ise daha önce gelen bilgilerde de belirtildiği üzere 200 megapiksellik bir sensör kullanacak. Öte yandan 5x zoom özelliğine sahip periskop kamera da yine bunlara eşlik edecek.

Elon Musk, Yapay Zeka İçin Bir Süper Bilgisayar Kuruyor