Galaxy Note 8 ön siparişleri hala iyi gidiyor

note 8 2

Hali hazırda ön siparişte olan Galaxy Note 8 satışlarının son derece iyi gittiği ortaya çıktı. Öyle görünüyor ki iPhone X duyurusu Samsung’u pek de etkilemedi.

Samsung’un kısa süre önce tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8, 4999TL’lik Türkiye fiyatı ile tepkilere neden olmuştu. Samsung, her ne kadar Türkiye pazarında yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da kendi ülkesinde işler son derece iyi gidiyor.

Zira Güney Kore’den gelen haberlere göre, Note 8 ile 8 gün içerisinde 850.000’den fazla ön sipariş almış durumda. Bu aslında Note serisi için de bir rekor anlamına geliyor. Zira serinin bir önceki cihazı olan Note 7, 13 günlük ön sipariş süresi boyunca 380.000 adet satabilmişti. Note 8, selefinin satış rakamını şimdiden ikiye katlamış hatta geçmiş durumda.

Güney Kore’de Galaxy Note 8 ön siparişi verenlerin yüzde 65’inin 64GB’lık modeli tercih ettiği belirtiliyor. Geriye kalan yüzde 35’lik kısım ise tercihini 256GB’lık modelden yana kullanmış durumda.

Öyle görünüyor ki Apple’ın iPhone X duyurusu Galaxy Note 8 siparişlerini şimdilik etkilememiş. En azından Güney Kore’deki ön sipariş rakamlarından edindiğimiz izlenim bu yönde. Fakat Amerika’daki ön siparişlerde önemli bir azalma olabilir.

Keza kısa süre önce Samsung Amerika’dan yapılan açıklamada Note 8’in en çok talep alan Note modeli olduğu açıklanmıştı. Bakalım bu durum daha ne kadar süre daha devam edecek.