Galaxy Note 6 depolama alanı 256 GB olabilir!

samsung galaxy note 6 depolama

Samsung Galaxy Note 6 depolama alanı konusunda rakiplerinden bir adım daha öne çıkmaya hazırlanıyor. Yeni depolama yongası oldukça iddialı.

Phablet kategorisinin en başarılı ürünlerinden biri olan Samsung Galaxy Note ailesinin yeni üyesi Galaxy Note 6 depolama alanı konusunda çok daha rekabetçi olacak. Firmanın yeni UFS standardı depolama kapasitesi ve hızda dikkat çekiyor. Bu gelişme Samsung’un resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

Galaxy Note 6 depolama alanı nasıl olacak?

Akıllı telefonlarda 128 GB depolama alanı bir süredir zaten sunuluyor. Ancak Samsung bunu bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Yeni Universal Flash Storage 2.0 yani UFS standardı V-NAND teknolojisini kullanıyor. Saniyede 45.000 okuma ve 40.000 yazma (IOPS) değerlerine sahip olan bu teknoloji ile 256 GB depolama alanına ulaşmak mümkün. Hafıza kartı desteğiyle de bu alan iki katına çıkarılabilir. Yeni Galaxy Note 6 depolama konusunda şimdiden heyecan uyandırıyor.

Saniyede 850 MB okuyan, 260 MB yazabilen yeni depolama yongaları üst düzey micro SD kartlardan üç kat daha performanslı çalışıyor. 90 dakikalık 1080p videonun yongaya kaydedilmesi yaklaşık 12 saniye sürüyor. 4K video çekimleri ve oynatma için de uyumlu görünüyor. Böylesine depolama hızları tabii ki beraberinde USB 3.0 teknolojisini de gerektiriyor.

Galaxy Note 6 depolama teknolojisi konusunda rakiplerinden bir adım daha önce olacak. Telefonun önümüzdeki yaz aylarında duyurulması bekleniyor. Firma şimdilik Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleriyle meşgul.

Galaxy S7 Ekran Konusunda Rakip Tanımıyor