FTX kurucusu dolandırıcılıktan suçlu bulundu

FTX kurucusu dolandırıcılıktan suçlu bulundu

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried dolandırıcılıktan suçlu bulundu. İşte tüm detaylar.

Federal bir jüri, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ı, kripto para birimi borsasının çöküşüyle ​​ilgili olarak suçlandığı yedi dolandırıcılık ve komplo suçundan da suçlu buldu. The New York Times’a göre, federal hapishanede maksimum 110 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor. Bankman-Fried, Adalet Bakanlığı’nın FTX’in hızla çöküşündeki rolünü yakından incelemesinin ardından Aralık 2022’de Bahamalar’da tutuklanmıştı. Ajans, borsa iflas başvurusunda bulunduğunda yüz milyonlarca dolar aktarıp aktarmadığını inceledi. Bankman hacklendiklerini iddia etmişti. Ayrıca FTX’in fonlarını kardeş şirket Alameda Research’e aktarırken yasayı çiğneyip çiğnemediği de araştırıldı.

FTX kurucusu dolandırıcılıktan suçlu bulundu

Bankman-Fried’ın geçtiğimiz ay gerçekleşen duruşmasında savcılar, kendisinin FTX’in fonlarını Alameda Araştırma’yı sürdürmek için kullandığını savundu. Girişimci aynı zamanda kız arkadaşı Caroline Ellison tarafından yönetilen kripto para hedge fonunu da kurmuştu. Bankman-Fried daha önce şirketin fonlarını kasıtlı olarak kötüye kullandığını reddetmişti ancak tüm iddialarına rağmen 110 yıl hapisle karşı karşıya kalacak.

The Times, avukatlarının Bankman’ı “büyük ölçüde kendi kontrolü dışındaki güçlerle” boğuşmak zorunda kalan bir matematik dahisi olarak göstermeye çalıştı. Ancak suçlamaları ve açıklamaları dinledikten sonra jürinin açıkça aynı fikirde olmadığını söyleyebiliriz. Kripto para camiasında yaşanan dolandırıcılık ve para aklama haberlerinin ardı arkası kesilmiyor desek yanlış olmaz. Bu kapsamda Bankman de payını almış oldu diyebiliriz. 110 yıl hapis yatacak olan kurucu için gelişmeler gelmeye devam edecek.

Napolyon’un olağanüstü savaş sahnelerinin perde arkası!