Fransa Binance için yeşil ışığı yaktı!

binance

Dünyanın hacim olarak en büyük kripto borsası olan Binance Perşembe günü yayınlanan bir blok yazısında Fransa’da dijital varlık hizmetleri sağlamak için yasal izin aldığını ve böyle bir izni aldığı ilk Avrupa ülkesinin Fransa olduğunu belirtti.

Fransa Binance için yeşil ışığı yaktı! Fransa’nın piyasa ve bankacılık düzenleyici makamları tarafından yakılan yeşil ışıkla birlikte şirketin Avrupa’da karşılaştığı yasal aksaklıklar aylar sonra sona ermiş oldu.

Fransa Binance

CZ olarak tanınan Binance kruucusu ve CEO’su Changpeng Zhao konuya ilişkin açıklamada <Kripto para biriminin ana akım olarak benimsenmesi için etkili yasal düzenlemelerin şart olduğunu ifade etti.

Fransa Binance

Fransa’da finans sektörüne ilişkin düzenleyici otoriteler Kasım ayında, Binance’ın Paris’te bölgesel bir merkez kurmak için yönetsel destek bekliyorsa ülkenin karapara aklamaya ilişkin mücadele protokollerine uyum sağlaması gerektiğini söylemişti. İngiltere Ve Almanya ülkelerinde faaliyette bulunması çin yasal iznin olmadığını deklare etmişlerdi.

Fransa Binance için yeşil ışığı yaktı!

Bunun üzerine Avrupa ülkelerinde uyum konusunda kararlı olan Bİnance, Avrupa‘da blok zinciri ve kripto par ekosisteminin gelişimini desteklemek ve Fransa’da bir Arge merkezi kurmak için 100 milyon avro yatırım yapacağını duyurmuştu.

Fransa Binance

Çin’de kurulan Binance Pekin yönetiminin kripto yasağını takiben ülkeden çekilmiş, başta genel merkezini ve blok zincir operasyonlarını Singapur’a taşımıştı. Ana merkezini ve operasyonlarını taşımak için halen uygun ülke arayışını sürdüren Binance Aralık ayında lisanslarının sona ereceği Singapur’dan çekileceğini bildirdi.

Hackerlar İspanya Başbakanının telefonuna sızmayı başardı