Apple yüzünden 50 bin kişi işinden oldu

Ekran Resmi 2019 01 20 10.36.59

Düşük seyreden iPhone satışları, üretim bandının yavaşlamasına ve işten çıkarmalara zemin hazırladı. Apple yüzünden binlerce kişi işsiz kaldı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektörünün lider isimlerinden biri olan Apple, geçtiğimiz senenin son çeyreğinde 3 yeni iPhone modeli ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıkmıştı. Cupertino merkezli şirket XR için 749 dolar, XS için 999 dolar, XS Max içinse 1099 dolar talep etmişti. Hal böyle olunca ister istemez iPhone satışların önemli düşüşler yaşandı.

Son günlerde düşük seyreden iPhone satışlarına dair pek çok haber yayınladık. Nitekim geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir detay da bu haberleri doğrular nitelikte.

iPhone yüzünden işsiz kaldılar!

Apple’ın en büyük tedarikçisi konumunda bulunan Foxconn geçtiğimiz Ekim ayından bu yana 50.000 kişinin işine son vermiş. Bundaki en büyük neden ise düşük seyreden iPhone satışları.

Normal şartlarda Foxconn işçi çıkarmalara Ocak ayının sonlarına doğru start veriyordu. Fakat bu sene daha Ocak ayı sonu gelmeden işten çıkarılan birey sayısı 50.000’i aşmış durumda.

Aynı durum Apple’ın ikinci büyük tedarikçisi olan Pegatron için de geçerli. Pegatron’un da şimdiden iş gücünü yarı yarıya azalttığı belirtiliyor.

Görünen o ki Apple’ın uçuk fiyat politikası sadece kendisini değil, sektördeki pek çok ismi etkiliyor. Cupertino merkezli şirketin 2019’da tanıtacağı yeni iPhone modellerinde daha mantıklı bir fiyatlandırmaya gitmesi gerekiyor.

LG G8 işte böyle görünecek