Yeni Ford Fiesta Neler Vadediyor?

Ford Fiesta İnceleme

Ford, en çok satan modellerinden birisi olan Fiesta’nın 6. nesilini piyasaya geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdü. Peki otomobil neler vadediyor?

Fiesta’nın en önemli yeniliği ön dizaynında olmuş. Büyük bir ızgara ön görünüme hakim. Ön farlar eskisine benziyor ancak daha şık. Kaput ise bence çok güzel tasarlanmış. Bunun dışında arka tarafta en önemli değişiklik arka aydınlatma grubunda gerçekleşmiş.

Aracın ön grubunda kullanılan ve dış renkle uyumlu olan kahverengi renk kalite algısını arttırmış. Genel olarak eski nesle göre malzeme kalitesinde hissedilir bir artış çok net gözüküyor. Ön koltukların sürüş pozisyonunu yakalayabilmek için gerekli ayarları mevcut ve oturumu rahat. Arka koltuklar beklentileri karşılıyor. Bagaj hacmi 286 lt ile sınıf ortalamalarını yakalıyor. Direksiyon sportif tasarıma uygun olarak üç kollu üretilmiş.

Deri kaplı olması hem kaliteyi arttırmış hem de kullanımını daha keyifli hale getirmiş. Direksiyonun üzerindeki müzik sistemi ve telefona kumanda eden düğmelerin kullanımı kolay. Gösterge tablosu okunaklı. Her iki gösterge arasında ufak bilgi ekranından vitesin konumunu ve km bilgisi ile yakıt bilgilerini sırasıyla takip edebiliyorsunuz.

ford fiesta 600 600x400 jpg

Gücünü 6300 d/d’ da veren 1.6 litre motor, 150 nm’lik torkunu 4200-4500 devir bandında veriyor. Son teknoloji çift debriyajlı 6 ileri PowerShift şanzımanla kombine edilmiş bu motor yeni Fiesta’yı oldukça kıvrak bir hale getirmiş. motor ve şanzımanın uyumu oldukça iyi.

Süspansiyon ayarları konforlu olduğu kadar yol tutuşa da katkı sağlıyor.

Ford Fiesta, Türkiye 38.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışta.

Epic Games’den Sınırları Zorlayacak Yeni Oyun