Force Awakens’de Sırlar Açığa Çıkıyor!

Star Wars 7 Knights Ren Ewoks Killed

Star Wars: Force Awakens’in sırları bir bir ortaya çıkıyor. Ancak, filmi izlemediyseniz, bu yazının bolca “spoiler” içerdiğini peşinen söylemek mecburiyetindeyiz.

Bolca spoiler’e hazır olun ve filmi seyretmediyseniz burayı ziyaret etmek konusunda birkaç kez düşünün.

Öncelikle şunu açıkça ortaya dökelim. Han Solo’nun oğlu Ben Solo(veya kendine taktığı isimle Kylo Ren) henüz gerçek anlamda Sith olamamış bir savaşçı. Lakin yaptığı bazı eylemler, büyük babası Darth Vader’la yarışabilecek nitelikte… Ne var ki Kylo Ren, gerçekleştirdiği katliamların yanı sıra, ailevi duygulardan son derece uzak. Dath Vader, oğlu Luke Skywalker’a kıyamazken, Kylo Ren kendi babasını, hafif bir ergenlik krizinin ardından öldürmekte sakınca görmüyor.

Star Wars 7 Kylo Ren Killing Ewoks Endor Star Wars 7: Knights of Ren Mystery Solved By Ewoks?

Şimdi de bolca gelecek vaat eden Jedi Şövalyesi adayı Rey’e bir göz atalım. Ren’in öngörüsünde, Kylo Ren ve Ren Şövalyeler, bir çeşit Jedi tapınağını basıyor. Kylo Ren ve Darth Vader’ın ilk benzerliğine burada rastlıyoruz. İkisi de çocuk yaştaki Jedi adaylarını öldürmek konusunda en ufak sıkıntı duymuyor. Darth Vader’ın aksine, Ren, arkasına epey kalabalık bir grup toplamış. Bunun tek açıklaması Luke Skywalker’a karşı duyduğu korku hissiyle açıklanabilir. Zira Kylo Ren, hiçbir şekilde Luke’a karşı bir şansı olduğunu düşünmüyor. Bunu filmdeki alt metinlerden kolayca anlayabiliyoruz. Ren, Vader kadar güçlü olmayı takıntı haline getirmiş durumda olsa da, hala bundan çok uzak.

Peki Kylo Ren, Vader’ın kaskını nasıl ele geçiriyor. Sızan söylentilere bakılırsa, Ren; Ewok’ları son üyelerine kadar katlederek bu miğferi ele geçirmiş. Bu bölüm de, Anakin Skywalker’ın, annesini öldüren Hutt’ları katletmesi ile uyumlu. Aradaki fark, Kylo Ren, hiçbir geçerli sebebinin bulunmaması.

Yapımcılar, Kylo Ren’in aşırı karanlık geçmişini, Star Wars Episode VIII’de nispeten açıklamayı hedefliyor. Han Solo’yu öldürmesinden sonra, Star Wars hayranlarının, eski tarafına dönse bile Kylo Ren’e sempati duymasının çok zor olduğunu düşünüyoruz.