Forbes Dünyanın En Güçlü İnsanları Listesini Yayınladı

Bill Gatesin Yeni Projesi Office 16 Olacak

Forbes dergisi tarafından hazırlanan dünyanın en güçlü insanları listesinde, teknoloji dünyasının önden gelen isimlerinden bazıları da yer almayı başardı.

Genel anlamıyla güçlü olma kavramı ölçülmesi en zor şeylerden biri olsa da dünyanın bir numaralı ekonomi dergisi olan Forbes, 2009 yılından beri dünyanın en güçlü insanları listesini oluşturabilmek için oldukça sıkı bir çalışma yürütüyor. İşlerinin kaç kişiyi etkilediği, finansal kaynakları, hayır işleri ve güçlerini ne şekilde kullandıklarını göz önüne alarak dünyanın en güçlü insanlarını belirlemeye çalışan Forbes, 2014 yılın en güçlü 72 insanını açıkladı.

Vladimir_Putin

Politikacıların, din adamlarının ve milyarderlerin yer aldığı dünyanın en güçlü insanları listesinin zirvesinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin yer alırken, teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden bazıları da Forbes’in listesinde yer almayı başardı. Listenin ikinci sırasında ABD başkanı Barrack Obama, üçüncü sırasında Çin’in lideri Xi Jinping, dördüncü sırada Katolik Kilisesi’nin başı olan Papa I. Franciscus ve beşinci sırasında ise Almanya başbakanı Angela Merkel yer aldı.

Amerikalı ekonomist Janet Yellen listenin altıncı sırasında yer alırken, Microsoft’un kurucusu ve teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Bill Gates listenin yedinci sırasında yer aldı. İnternet devi Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page ise dünyanın en güçlü insanları listesinde dokuzuncu ve onuncu oldular.

Microsoft Donanım Alanına Alışmaya Çalışıyor