Dünyanın En Değerli Markaları Apple ve Microsoft Oldu

Dünyanın en değerli markaları

Forbes dergisi tarafından hazırlanan dünyanın en değerli markaları listesinin ilk iki sırasında Amerikalı teknoloji devleri Apple ve Microsoft yer aldı.

Geçtiğimiz yılın başında göreve getirilen yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, son yıllarda yaptığı atılımla bir yazılım firması olmanın ötesine geçmeyi başardı. Mobil ve bulut alanlarına öncelik veren yeni politikası etrafında yeniden şekillenen Microsoft, bu değişim süreci sonrası son yıllarda değer kaybeden markasını yeniden parlatmayı başarmış gibi görünüyor.

Dünyanın_en_değerli_markaları

Forbes
dergisi tarafından hazırlanan yeni rapor, son yıllardaki bu atılımı sayesinde marka değerini hızla arttıran Microsoft’un dünyanın en değerli markaları listesinde ikinci sıraya kadar yükseldiğini gösterdi. Marka değerini geçtiğimiz yıl kıyasla yüzde 10 arttırmayı başaran Microsoft’un marka değeri 69.3 milyar dolara yükseldi.

Dünyanın en değerli markaları listesinin bir zirvesinde ise son yıllarda olduğu gibi yine Amerikalı teknoloji devi Apple yer aldı. En yakın takipçisi olan Microsoft’un bile ikiye katlamayı başaran Apple’ın marka değeri bu yıl yüzde 17 artarak 145.3 milyar dolara ulaştı.

Forbes tarafından hazırlanan dünyanın en değerli markaları listesinin geri kalanını ise sırasıyla Google, Coca-Cola, IBM, McDonald’s, Samsung, Toyota, General Electric ve Facebook oluşturdu.

Facebook Şimdi de eBay’e Rakip Oluyor