Firefox, otomatik olarak açılan videoları engelleyecek

Firefox

Mozilla, mart ayında PC ve mobil platformlar için Firefox’un yeni sürümünü yayınlayacak ve bu sayede birçoğumuz için “sinir bozucu” olarak nitelendirilen otomatik çalışan video ve ses dosyalarının önü kesilecek.

Firefox, otomatik olarak açılan videoları engelleyecek

Firefox’un 66 nolu versiyonu, 19 Mart’tan itibaren PC ve mobil platformlar için genel kullanıma açılacak. Bu yeni versiyon ile daha performanslı ve güvenli internet deneyimleri hedefleniyor. En dikkat çekici özelliği ise, sizin bilginiz dışında çalışan video ve ses dosyalarının engellenecek olması.

Firefox, otomatik olarak açılan videoları engelleyecek

Örnek vermemiz gerekirse… Diyelim ki dikkat çekici bir haber gördünüz ve sayfaya girmek için linke tıkladınız. Sayfaya girer girmez bir kenarda video başlayabiliyor ya da ses dosyası çalışıyor. Böyle bir şey beklemediğiniz için bir anda korkabiliyorsunuz da. Öte yandan, bu tip dosyalar mobil kotanızdan da yiyor. Tabii “tık getirdiği için” çoğu websitesinde bu yöntemler sıklıkla tercih ediliyor.

İşte yeni Firefox ile tüm bu can sıkıcı detaylar yasaklanacak. Tabii istediğiniz siteleri beyaz listeye alabileceksiniz ve engellemelerden muaf tutabileceksiniz.

Facebook, Hristiyan nüfusunu geride bıraktı