Firefox OS’un fişini çektiler!

firefox os destegi sona eriyor

Mozilla’nın 2013 yılında duyurduğu Linux temelli açık kaynak mobil işletim sistemi Firefox OS işletim sistemi artık tarihin tozlu sayfalarında yer alabilir. Mozilla, Firefox OS’un fişini çekti. Detayları haberimizde.

firefox-os-destegi-sona-eriyor

Bundan iki sene önce MWC 2013’te duyurulan Firefox OS, açık kaynak yapılı ve Linux üzerine inşa edilen bir mobil işletim sistemi şeklinde karşımıza çıkmıştı. İlk etapta 18 farklı GSM operatörünün desteği ve LG, ZTE, Huawei gibi önemli markaların partnerliğinde geliştirilen Firefox OS, pazardan umduğunu bulamadı. Uygun fiyatlı ancak akıllı özelliklere sahip telefonların önünü açacağı beklenen Firefox OS, Hindistan’da kendi telefonuyla da satışa çıkmıştı.

Kısa bir süre önce Mozilla yetkililerinden Ari Jaaksi kötü haberi verdi. Mozlando isimli etkinlikte konuşan Jaaksi, Firefox OS kullanan akıllı telefon projesini sonlandırdıklarını açıkladı. Gerekçe olarak ise henüz hazır olmadıklarını, kullanıcıların beklentilerinin farklı yönde olduğu vurgulandı. Uygun fiyatlı telefonlardan umduğunu bulamayan Mozilla, Firefox OS için alternatif bir plan da hazırlamış.

Ari Jaaksi’nin açıklamasına göre Firefox OS ile artık telefon geliştirme planları suya yattı ancak işletim sisteminin önü açık. Nesnelerin interneti kapsamında Firefox OS’u çok farklı platformlarda ve ürünlerde görebiliriz. Akıllı ev sistemleri, akıllı televizyonlar gibi nispeten daha az karmaşık olan sistemler şimdilik Firefox OS için çizilen yeni yol haritasında yer alıyor.

Samsung’tan yeni kamera teknolojisi: Duo Pixel