Firefox OS öldü mü?

firefox os

Reklamsız İnternet Tarayıcısı Mozilla, Firefox adlı telefon modeliyle piyasaya hızlı bir giriş yaptı ve çıktı. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Kısa bir süre önce Mozilla Yetkililerinden Ari Jaaksi kötü haberi bizlere vermişti. Mozlando adlı Etkinlikte konuşan Jaaksi, Firefox OS kullanan akıllı telefon projesini sonlandırdıklarını açıklamıştı.

Gerekçe olarak ise henüz hazır olmadıklarını, Kullanıcıların beklentilerinin farklı yönde olduğunu söylemişti. Uygun fiyatlı telefonlardan umduğunu bulamayan Mozilla, Herkesi şaşırtmıştı.

Bundan 2 sene önce MWC 2013’te yani Mobil Dünya Kongresi 2013’te duyurulan Firefox OS, Açık Kod Kaynaklı ve Linux alt yapılı Taşınabilir Cihaz İşletim Sistemi olarak karşımıza çıkmıştı.

İlk olarak 18 farklı GSM operatörünün desteği ve LG, ZTE, Huawei gibi önemli markaların ortaklığıyla geliştirilen Firefox OS, pazardan umduğunu bulamadı.

firefox os

Uygun fiyatlı; ancak akıllı özelliklere sahip telefonların önünü açacağı beklenen Firefox OS, Hindistan’da kendi telefonuyla da satışa çıkmıştı.

TechCrunch’ta yer alan bilgilere göre Mozilla sadece Firefox adlı cep telefonlarından vazgeçmiş. Firefox OS ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Mozilla, İşletim Sistemleri Firefox OS’un yaygınlaşmasını istiyor.

Samsung Galaxy Note 5 Winter Edition geliyor!