CES 2016, Firefox OS’nin Hala Hayatta Olduğunu Gösterdi

firefox os

Mozilla’nın birkaç denemenin ardından umudu kestiği Firefox OS için yolun sonuna gelindiği düşünülmüştü. Ancak CES 2016, işletim sisteminin hala hayatta olduğunu gösterdi.

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri olan Firefox’u geliştiren Mozilla kuruluşu, mobil işletim sistemi Firefox OS‘u büyük umutlarla geliştirdi. İlk olarak akıllı telefon pazarında şansını deneyen açık kaynaklı işletim sistemi, bu alanda aradığını bulamadı. Durum böyle olunca Mozilla işletim sistemini başta TV’ler olmak üzere diğer cihazlarda denedi.

firefox-os

Ancak bu alanda da beklenen başarı yakalanmadı. Geçtiğimiz aylarda Mozilla cephesinden Firefox OS’nin artık desteklenmeyeceği yönünde bir açıklama gelmesi, bir türlü istediğini bulamayan işletim sisteminin öldüğünü düşündürdü. Ancak Firefox OS o kadar pes etmiyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamanın aksine TV’lerde kullanılmaya devam edecek olan Firefox OS, CES 2016’da sergilenen Panasonic DX900 UHD TV’lerle bir kez daha hayata döndü. Panasonic’in televizyonlarında kullanmaya devam ettiği Firefox OS’nin Mozilla’dan destek görüp görmeyeceği merak konusu.

Rise of the Tomb Raider ‘dan Sürpriz Başarı