Ericsson, İyi Yaşam İçin Gençleri Buluşturdu

Ericsson Turkiye Ulke Muduru Ziya Erdem

Ericsson Türkiye’nin desteklediği çalıştayda, 44 üniversiteli ve profesyonel, “Daha iyi nasıl yaşayabiliriz?” sorusuna yanıt aradı.

Smart Living Challenges yarışması İstanbul ve İzmir’de teknoloji profesyonelleri ve üniversite öğrencilerini buluşturdu. Munktell Science Park ve İsveç Enstitüsü tarafından üstlenilen programın Türkiye destekçileri İsveç Büyükelçiliği ve Ericsson Türkiye oldu.

Kentsel ortamlarda, sürdürülebilir bir yaşam tarzını teşvik eden iş fırsatlarını ve fikirleri üretmek için tasarlanan yarışma, Türkiye’nin dâhil olduğu toplam 13 ülkede; ‘yaşam’, ‘yemek’ ve ‘hareket etmek’ temalarıyla düzenlendi. İstanbul’dan 17, İzmir’den ise toplam 27 katılımcının yer aldığı çalışma, ‘insanların ya da eşyaların bir yerden başka bir yere hareket etmesi’ üzerine 14 farklı fikir elde edildi. İsveç Enstitüsü’nden bir uzman eşliğinde gruplar halinde beyin fırtınası yapan 44 katılımcı, buldukları bu inovatif fikirleri 60 saniyelik videolarla anlatarak yarışmaya katıldı.

Ericsson Turkiye Ulke Muduru Ziya Erdem

Ericsson Türkiye Ülke Müdürü Ziya Erdem, projenin Türkiye ayağının, İsveç Büyükelçiliği tarafından Ericsson’a önerilmesinden büyük bir gurur duyduklarını ifade etti ve şöyle devam etti: “Ericsson olarak ‘Networked Society (Ağ Toplumu)’ şeklinde ifade ettiğimiz dünyada, insanların, eşyaların, bu ikisi arasındaki etkileşim ile yeni fikirlerin bir araya gelmesiyle hayatımızın değişeceğini savunuyoruz. Böyle bir dünyada inovasyon, işbirliği ve sosyalleşme için her geçen gün yeni yöntemler ortaya çıkıyor. Bu noktada farklılık yaratarak insan hayatına katma değer sağlayacak inovatif fikirlerin destekleneceği bir yarışmanın Türkiye ortağı olmak bizim için yüksek önem taşıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Ericsson çalışanları ile kafa kafaya vererek son derece yaratıcı fikirlerle yarışmaya katıldı. Bu eşsiz fikirlerin bir gün hayat bulacağına inanıyorum. Bu projede desteklerini bizden esirgemeyen İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne sonsuz teşekkürler.”

Jüri değerlendirmesi sonucunda dünyanın çeşitli ülkelerden gelen fikirler değerlendirilerek 15 adet fikir seçilecek ve bu fikirlerin sahipleri İsveç’te ağırlanarak bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda sağlanacak.

Yeni Nokia Lumia 630 Türkiye’de Satışa Çıktı!