FedEx, gelecek yıl otonom kargo uçuşları test edecek

FedEx, gelecek yıl otonom kargo uçuşları test edecek

FedEx, teslimat sürecini hızlandırabilecek farklı depolar arasında mal taşıma yöntemini gelecek yıldan itibaren test etmeyi planlıyor. İşte detaylar.

FedEx, bu işlem için Elroy Air ile işbirliği yaptı. Elroy Air, Ocak ayında Chaparral C1 insansız hava aracını tanıttı. Şirket, hibrit elektrik sisteminin 300 mile kadar bir menzile sahip olduğunu ve kargo bölmesinde 500 pound’a kadar bir yük taşıyabileceğini iddia ediyor. Drone 12 elektrik motoruna ve 12 pervaneye sahip.

FedEx, gelecek yıl otonom kargo uçuşları test edecek

FedEx, bir basın açıklamasında Chaparral C1’in havaalanı veya özel şarj istasyonu gibi belirli bir altyapıya ihtiyacı olmadığını belirtti. Uçağın benimsenmesinin, 2040 yılına kadar operasyonları karbon nötr hale getirme hedefiyle örtüştüğünü de sözlerine ekledi. Şirketler iki yılı aşkın bir süredir işbirliği yapıyor ve Chaparral C1’i ticari olarak kullanmak için sertifikalar almak için çalışıyorlar. Her şey yolunda giderse, 2023’te Fort Worth, Teksas’ta test uçuşlarına başlayacak. Chaparral C1 ön üretim aşamasında. Söz verildiği gibi her şey yolunda giderse, FedEx, Fort Worth’tan Oklahoma City’ye drone ile kargo uçurabilecek. Hayatı daha da kolaylaştırmaya yarayan bu sistem geleceğin teknolojisi olabilir. Hali hazırda en çok bilinen kargo şirketlerinden olan FedEx’in bu başarısı gelecekte kargo sektörünü tamamen değiştirebilir. Şirketin hamlelerini bekleyip hep beraber göreceğiz. Ancak tüm bu deneyler başarılı olursa bundan sonraki kargolama işlemlerinde gidişat sonsuza dek değişebilir.

Teknoloji titanları vergiler karşısında çaresiz kalabilir: Dev vergi kesintisi