FBI sahte kripto para uygulamalarına karşı uyardı

kripto para

FBI sahte kripto para uygulamalarına karşı uyardı. Bu uygulamalar kullanılarak milyonlarca doların çalındığı açıklandı.

Her ne kadar son dönemde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor olsa da, kripto pazarı son yıllarda büyük bir hızla büyüdü ve toplam hacmi bir trilyon doları aşan bir pazar haline geldi. Ancak kripto pazarı büyüdükçe bu pazarın açıklarını istismar etmek için harekete geçen siber suçluların ve dolandırıcıların sayısı da hızla arttı. Bugün geldiğimiz noktada artık kripto dolandırıcılığı da milyar dolarlık bir pazar haline gelmiş durumda.

Henüz yılın ortasına yeni gelmişken bu yıl kripto para dolandırıcılığı ve hırsızlığı ile çalınan para 700 milyon doları aşmış durumda. Kripto sahiplerini tuzaklarına düşürmek için her gün yeni bir yöntem bulan siber suçlular, son dönemde de sahte kripto para uygulamalarıyla kripto sahiplerini ve yatırımcılarını hedef alıyor.

Kripto paralarda bu stratejiler

FBI, sahte kripto uygulamalarına karşı insanları uyardı. Özellikle kripto ile ilgili bir uygulama indirilirken çok dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi. Çünkü bu uygulamalardan bazılarının tek amacı ağına düşürdüğü kişilerin parasını çalmak.

FBI, şu ana kadar bu yöntemle 244 kişinin tuzağa düşürüldüğünü ve toplamda 42.7 milyon doların bu sahte kripto uygulamaları aracılığıyla çalındığını açıkladı. Üstelik bu rakam sadece ABD vatandaşlarıyla sınırlı. Dünya geneline vurulduğunda bu rakamın çok daha yüksek olacağını tahmin etmek zor değil.

Dolandırıcılık için kullanılan pek çok sahte kripto uygulaması olsa da FBI özellikle bu iki uygulamaya vurgu yaptı: Yibit ve Supayos.

Öte yandan FBI, bazı devlet kuruluşlarının üyeleriymiş gibi davranarak ABD vatandaşlarıyla iletişime geçerek kripto paralarını çalan dolandırıcılara karşı da uyardı. Kripto dolandırıcılığında en çok kullanılan metotlardan birinin de sosyal medyada çekici bir kadın olarak gizlenerek kurbanlarından kripto koparmaya çalışmak olduğu açıklandı.

Apple harcamaları kısma kararı aldı