Ukrayna Posta Servisi 48 Saattir Siber Saldırı Altında

Ukrayna Posta Servisi 48 Saattir Siber Saldırı Altında

Kimliği belirlenemeyen  hacker yada hacker grubu son 48 saattir Ukrayna’nın ulusal posta servisinin çevrimiçi sistemini hedef alan siber saldırılar düzenliyor.

Ukrayna’nın en önemli devlet kurumlarında birine yapılan siber saldırılar Pazartesi sabahı başladı ve yerel saatle 21.00’dan sonra sona erse de Ukrposht saldırıların aralıksız devam ettiğini açıklamıştı.

Kurum ilk siber saldırı dalgasından kısa bir süre sonra kontrolü eline almayı başarsa da verilen web hizmetlerinde kesintiler büyük sorun yarattı. Hackerlerın hedefinin devlet kurumlarını ve önemli özel kuruluşların hizmetlerini aksatarak karmaşa yaratmak olduğu tahmin ediliyor.  Corero İnternet Güvenliği Müdürü Sean Newman BBC‘ye verdiği bir demeçte, internetteki kritik sitemlerin yetersiz korunması nedeniyle önemli çevrimiçi hizmetlerin saldırganlar için kolay hedef haline geldiğini söyledi.

Siber saldırılara diz çöken kurum ve kuruluşların üretim süreçleri kesintiye uğruyor veya tamamen durduruluyor bu da verimliliği, kaliteyi ve güvenliği büyük ölçüde etkiliyor.

Tüketicilerle doğrudan işlem yapmayan kuruluşlar da dahil olmak üzere herhangi bir kuruluşun hizmet sınırlarını ciddi şekilde etkileyebiliyor ve günümüzde gelişmişliği en üst düzey otomatik DDos korumaları bile siber saldırganlar karşısında savunmasız kalıyor.

Yapılan saldırılar Ukrayna için bu sene bir ilk değil. Haziran ayında Ukrposht, bankalar, elektrik dağıtım kurumları, televizyon kanalları ve toplu taşıma hizmetlerine yönelik geniş bir ulusal saldırı mevcut.