Sony Çalışanlarına Tehdit Epostaları Geliyor

sony1

Sony’ye yapılan hack saldırısını yapan aynı grup, Sony çalışanlarına ve ailelerine onları rahatsız edici epostalar göndermeye başladılar.

Sony’ye yapılan siber saldırı sonucunda elde edilen şirket çalışanlarına ait özel bilgilerin elde edilmesinden sonra, çalışanların ve onların ailelerinin tehdit içeren epostalar aldıkları FBI tarafından onaylandı.

Ayrıca FBI, bu gelen epostalar hakkında soruşturma açtıklarını, ama tehditlerin detayları hakkında henüz kesin bir bilgi olmadığını açıkladı.

Başka bir kaynaktan alınan bilgiye göre, epostalardan birinde: “Hayal gücünün ötesinde pek çok şey dünyanın birçok yerlerde oluyor. Eğer zarar görmek istemiyorsanız, şirketin hatasına itiraz etmek için aşağıdaki e-posta adresine adınızı girip oturum açın. Eğer yapmazsanız, sadece siz değil aileniz de tehlikede olacak.” yazıyor.

Sony, epostalar hakkında henüz bir yorum yapmış değil.

sony

Adının açıklanmasını istemeyen eski Sony çalışanlarından birinin yaptığı bir yorumda, çalınan belgeler içinde kendi sosyal güvenlik numarasını gördüğünü ve durumun gerçekten anlatılandan beş kat daha kötü olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir hafta önce kendilerine Guardians Of Peace adını verdikleri bir hacker grubu, Sony’nin bilgisayarlarına büyük çapta bir siber saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırıda Sony çalışanlarının ve binlerce ünlünün ev adresleri, sosyal güvenlik numaraları ve özel bilgileri dâhil olmak üzere, gösterime girmemiş bir sürü film ele geçirildi. Saldırıdan sonra filmler, internette torrent sitelerine düştü. Hacker grubu, eğer dedikleri yapılmazsa bu özel bilgileri de internette paylaşacaklarını söylemişti ve dediklerini yaptılar.

Saldırı sonrası elde edilen delillerle bunun Kuzey Kore kaynaklı olduğu iddia edilmişti. Çünkü yakın zamanda gösterime girmesi planlanan The Interview filminde Kuzey Kore liderine suikast yapmayı planlayan iki muhabirin hikâyesi esprili bir dille anlatılıyordu. Daha önce, Kuzey Kore Dışişleri bakanı bu filmle ilgili eleştiri yapmıştı ve eğer gösterime girerse misilleme yapacaklarını söylemişti.

Avrupa Aşırı Büyük Teleskobu ‘nun İnşaatına Başlandı