FAST üst limiti 2 bin TL’ye çıktı: Şu an kullanıma açıldı

ma1

Para aktarma konusunda büyük bir kolaylık sağlayan FAST üst limiti 2 bin TL’ye kadar çıkarıldı. Böylece para aktarma konusunda önemli bir limit daha aşıldı. İste konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olarak bilinen FAST, yeni bir limit değişikliği ile karşımızda. Sürekli olarak para akışı sağlayan kişilerin imdadına yetişen bu sistem yeni bir limit değişikliği ile karşı karşıya. 7 gün 24 saat boyunca para transferi imkanı sunan FAST, bundan sonra 2 bin TL’ye kadar para gönderimini kabul edecek.

Bugüne kadar alınan kararlarda FAST limiti olarak 1000 TL belirlenmişti. Ancak bu limitin vatandaşlar için pek uygun olmadığı ortaya çıktı. Yapılan geri dönüşler işe yaradı ve sonunda FAST limiti olarak 2 bin tl belirlendi.

FAST üst limiti 2 bin TL seviyesini aşabilir

Normal şartlarda yapılan EFT aktarımları için sadece mesai saatleri içerisinde işlem yapılabiliyordu. Ancak FAST uygulaması sayesinde 7 gün 24 saat aktarım sağlamak mümkün oldu. Bu uygulamanın birçok kişi için büyük bir kolaylık sağladığını söylemek mümkün.

FAST üst limiti 2 bin

TCMB’nin FAST limiti ilk etapta çok daha düşüktü. 8 Ocak 2021’de ilk başlatıldığında 50 TL limit belirlenmişti. Hemen ardından 1000 TL’ye çıkarıldı ve son olarak 2 bin TL oldu. Böylece Merkez Bankası, kullanıcıların adım adım bu sisteme geçmesini sağladı.

Merkez Bankası FAST sistemi kullanıma açıldı: FAST hakkında tüm detaylar

Dünyanın en büyük bankacılık sistemleri içerisinde yer alan FAST, küresel çapta tercih ediliyor. Aylardır devam eden süreç sonunda Türkiye’de de çok fazla kullanılacak. Peki siz yeni geliştirilen bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.