Far Cry 7 seriye yeni bir yön verecek!

far cry 6

Dünyanın en popüler oyun serilerinden biri olan Far Cry serisinin, 6. oyunu henüz yeni çıkmışken daha şimdiden 7. oyun hakkında ilginç iddialar dolaşmaya başladı bile.

Far Cry 7 seriye yeni bir yön verecek! Far Cry denince akla gelen ilk şey muhtemelen, son derece gerçekçi grafikler, oynayanları mest eden manzaralar, dağlar, göller, ormanlar… Aslında Far Cry her zaman bu imgelerle bilinmiyordu, daha doğrusu Far Cry denince akla ilk gelen şey bu grafikler değildi.

Eskiden beri oyun dünyasının sıkı takipçisi olan oyunseverler, serinin bu unvana hangi oyunla kavuştuğunu çok iyi hatırlayacaklardır, evet doğru bildiniz Far Cry 3. Seri, 3. oyuna kadar neredeyse sıradan bir oyun konumundayken, Far Cry 3’ün çıkmasıyla birlikte, oyun dünyasında adeta kartlar yeniden dağıtıldı ve o zamanlarda varsa yoksa konuşulan tek konu Far Cry 3‘deki gerçekçi grafikler, zamanının çok ötesindeki görsel şölen olmuştu.

Ancak ne var ki, seri bir daha böyle bir atılım yapamadı ve 3. oyundan bu yana neredeyse hep aynı çizgide ilerledi. Tabi, gelişen teknolojinin yeni nimetleri olan daha gerçekçi görüntüler, daha keskin hatlar gibi durumları saymıyoruz çünkü bu zaten her yeni oyun için olağan bir durum. Bizim bahsettiğimiz şey, serinin kendisini rakiplerinden ayıracak ve tıpkı Far Cry 3’deki gibi sadece kendinden bahsettirecek bir değişimin olmamasıydı.

Ubisoft Forward

Far Cry 7 seriye yeni bir yön verecek!

Benzer durum birkaç gün önce piyasaya çıkan serinin son oyunu Far Cry 6‘da da cereyan edince, oyunseverlerin bir kısmı haklı olarak büyük bir tepki gösterdi. Artık bu tepkileri dindirmek için mi yoksa gerçekten böyle bir durum olduğu için mi bilinmez, sabah saatlerinden itibarense Ubisoft cephesinden ilginç haberler gelmeye başladı.

Oyun dünyasının en sağlam kaynaklarından biri olan Jason Schreier‘den gelen bilgilere göre Far Cry 7’de oldukça radikal bir güncelleme gelecek. Henüz daha nasıl yapılacağı anlaşılmaya çalışılan yeni özelliğin, online odaklı bir deneyim olduğu iddia ediliyor. Online odaklı deneyimden kasıt nedir, onlinelığın sınırları nelerdir ve hatta bu gerçekten yapılabilecek bir şey midir, bunları zaman gösterecek. Ancak eğer Ubisoft bunu başarırsa, en az 5 sene de Far Cry 7‘nin ekmeğini yiyeceği kesin.

5 yaş ve üzeri çocuklar için covid aşısı isteği!