Fallout 76 online odaklı bir yapım olacak

fallout 76

Geçtiğimiz gün resmi duyurusu gerçekleşen Fallout 76 hakkında bazı önemli detaylar ortaya çıktı. Söylentilere göre serinin yeni halkası, bir devam oyunu olmayacak. İşte detaylar.

Bethesda geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde Fallout serisinin yeni oyununu duyurmuştu. Fallout 76 ismiyle tanıtılan oyun için kısa bir video yayınlanmış ve yapım hakkındaki asıl detayların E3 2018 interaktif oyun ve eğlence fuarında açıklanacağı belirtilmişti. Fakat Bethesda’ya yakın bazı kaynaklar Fallout serisinin yeni halkası hakkında oldukça önemli bilgileri Kotaku’ya sızdırdı.

Fallout 76 online rol yapma oyunu olacak

Oyun dünyasının en önemli mecralarından biri olan Kotaku tarafından açıklanan bilgilere göre, Fallout 76 bir devam oyunu olmayacak. Bethesda, Fallout 4’ü satışa sunduğu zaman oyun için bir multiplayer modu tasarlamış. İşte bu mode hayli geliştirilerek ortaya online hayatta kalma dinamikleri üzerine şekillendirilen Fallout76 çıkmış.

Kısaca özetlemek gerekirse, Fallout76 sadece online olarak oynanabilen bir hayatta kalma oyunu olacak. Zaten oyunun hikayesi de nükleer savaştan sadece 20 yıl sonra geçen olaylara odaklanıyor. Hatırlanacağı üzere Fallout 3 ve 4’te savaştan sonra 200 yıl sonrasında geçen olaylara tanıklık etmiştik.

fallout 76

Serinin yeni oyununda farklı bir ilerleyiş ve farklı bir konsept kullanılması düşünülüyormuş. Elbette bu söylentiler henüz Bethesda tarafından doğrulanmış değil. Fakat Kotaku’da çıkan bir haberin asılsız olma ihtimalinin de hayli düşük olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Bethesda Fallout 76 için gün sayıyor