Faiz kararı sonrası dolar ve euro artmadı!

Merkez Bankası dolar tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın para politikası kurulu toplantısı sonuçlandı. Toplantıdan faizlerin sabit tutulması kararı çıktı.

Faiz kararı sonrası dolar ve euro artmadı! Bildiğiniz gibi bir ara dolar 18 lirayı aşmıştı. Ancak daha sonrasındaki süreçte kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi hükümet kanadı tarafından açıklandı ve dolar bir anda çakıldı. Kur korumalı TL vadeli mevduata vatandaşın talebi oldukça yoğun olurken, Ocak ayındaki Merkez Bankası toplantısında faizlerin sabit tutulması kararı alınmıştı.

Tüm bu gelişmelerin sonrasında dolar 13,50 TL civarında sabit şekilde kaldı ve haftalardır da yoluna bu şekilde devam ediyor. Gözlerin üzerine çevrildiği para politikası toplantısı ise bildiğiniz gibi bugündü. Herkesin merakla beklediği bu toplantı, saat 14.00’da sonuçlandı. Yapılan açıklamaya göre politika faizinde yine herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Merkez Bankası dolar tahmini

Faiz kararı sonrası dolar ve euro artmadı!

Esasen faizlerin sabit tutulması zaten beklentiler dahilinde olan bir karardı. Yani toplantıdan beklentilerin aksine bir karar çıkmadı diyebiliriz.

Bu karar sonrasında dolar/TL tarafında çok büyük bir değişim yaşanmazken euro/TL tarafında da aynı durum söz konusu. Eğer beklentiler boşa çıksa ve Merkez Bankası faizleri indirme kararı vermiş olsaydı herhalde dolar yine 14 TL’yi aşacaktı. Fakat alınan faizlerin sabit tutulması kararı, bir süre daha Türk Lirası’nın değerini koruyacak gibi görünüyor. Mart ayında yapılacak olan bir sonraki toplantıda nasıl bir karar verileceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı bile.

Xiaomi, YouTube ile yaptığı yeni iş birliğini duyurdu