Fairphone 5’in özellikleri ortaya çıktı

Fairphone 5

Yıllarca kullanılabilen çevre dostu telefonlarıyla tanınan Fairphone’un yeni telefonu Fairphone 5’in teknik özellikleri ortaya çıktı.

Çevre dostu telefonlar üretmesiyle tanınan Hollandalı telefon üreticisi Fairphone, çok yakında akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekleyecek. Toplam kullanım süresini mümkün olduğunca uzatacak şekilde tasarlanan Fairphone modellerinin en yeni üyesi, yarın resmi olarak tanıtılacak. Ancak bu etkinliğe saatler kala sızdırılan bilgiler sayesinde, telefonun teknik özellikleri resmi tanıtım etkinliğinden önce ortaya çıktı.

Fairphone 5, Qualcomm QCM6490 yonga setinden güç alacak. Akıllı telefon pazarında pek görmediğimiz bu yonga setinin performans bakımından Snapdragon 778G ile benzer bir performans sunması bekleniyor.

Fairphone 5 2

Fairphone, bu yeni modelin daha güçlü, daha dayanıklı ve tamir edilip uzun süre kullanmaya daha elverişli olduğunu söylüyor. Bu telefonun uzun yıllar kullanılacak şekilde tasarlandığına vurgu yapan şirket, bunu sağlamak için telefonun sekiz yıl boyunca yazılım desteği alacağını duyurdu. Bu da Fairphone 5’in 2031’e kadar güncelleme alacağı anlamına geliyor.

Fairphone’un yeni telefonu 5 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile yükseltilebiliyor. Telefon 6.46 inçlik AMOLED bir ekranla geliyor. 1224 x 2770 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz.

Telefonda, ikisi arkada biri önde olmak üzere 50 megapiksellik üç adet kamera bulunuyor. Her üç kamera da 4K video kaydetme özelliğine sahip. Her üç kameranın da premium lenslere sahip olacağı söyleniyor ama şimdilik detayları ortaya çıkmış değil. Son olarak telefon 4200 mAh’lık bir batarya ile geliyor.

ASUS telefon işinden çıkabilir