Google şifresiz giriş üzerine çalışıyor!

google sifresiz giris

Google yenilikçi bir özellik üzerine çalışıyor. GCM altyapısından faydalanan yeni şifresiz giriş özelliği, Google servislerinde kullanılabilecek. Google servislerine şifre girmeden erişmek mümkün olacak.

Sahip olduğu onlarca servis ile internetin vazgeçilmezi olan Google, yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Temelleri 2013 yılında atılan Google Cloud Messaging üzerinden çalışacak olan bu özellik şifresiz giriş yapmanın önünü açıyor.

Google şifresiz giriş özelliği Bluetooth veya NFC kullanmıyor!

Söz konusu yeni şifresiz giriş özelliği rp1226 isimli bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. İlgili özelliğe erken erişimi bulunan kullanıcı, herkesten önce bu özelliği deneme şansı buldu. İlk etapta Bluetooth, Wi-fi veya NFC üzerinden çalıştığı düşünülen özelliğin daha sonradan GCM yani Google Cloud Messaging ile çalıştığı ortaya çıktı.

Google Cloud Messaging, geliştiriciler için kullanıma sunulan servislerden biriydi. Tek bir kullanıcının birden fazla platformdaki Google hesabını senkronize etmek için kullanılan bu servis artık aynı zamanda şifresiz giriş yapmanın da önünü açacak.

Henüz deneme aşamasında olan özelliğin detayları tam olarak bilinmiyor. Dolayısıyla nasıl güvenlik tedbirlerinin olduğu da bilinmiyor. Bazı kullanıcılar şimdiden ekstra güvenlik sunan Google Authentication gibi çalışacağını iddia ediyor ancak Google tarafından yapılan resmi bir açıklama yok.

Benzer bir özelliği iOS işletim sisteminde de olduğunu belirtelim. Eğer birden fazla iOS cihaz aynı Wi-fi ağına bağlıysa FaceTime gibi uygulamalarda cihazlar senkronize çalışabiliyor. Tabii şifresiz giriş bundan çok daha karmaşık duruyor.

Fairphone 2’nin satışlarına başlanıyor!