Fairphone 2 satışlarına başlanıyor!

fairphone 2 moduler

Teknoloji dünyasının merakla beklediği modüler telefon Fairphone 2, ilk müşterilerine yollanmaya başlandı. Telefon satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında ilk defa karşımıza çıkan modüler telefon Fairphone 2, sipariş veren ilk kullanıcılara bu hafta yollanmaya başlandı. Telefon, değişebilen parçaları ile dikkat çekiyor. Bu özelliği ile “eskimeyen telefon” konseptini ön plana çıkarak Fairphone 2 dikkat çekiyor.

Fairphone 2’nin farkı ne?

Fairphone 2 aslında temelde Android işletim sistemli bir akıllı telefon. Ancak bu cihazı önemli kılan detay hayati parçalarının değiştirilebilir oluşu. Cihazın arka kapağı çıktığında karşınızda modüler bir cihaz görüyorsunuz. Bu sayede ihtiyacınız olmayan parçaları çıkararak yerine farklı parçalar takabiliyorsunuz. 525 Euro ile sadece Avrupa’da satışa çıkacak olan cihaz, Ocak 2016 tarihinden itibaren satın alınabilir olacak. 2 yıllık yoğun bir geliştirme sürecinden geçen telefon, benzer iddiaları taşıyan projelerden daha hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaşacak. Fairphone 2, Google’ın Project Ara adını verdiği modüler telefon konseptinin en dişli rakibi.

Şimdiden ön sipariş veren ilk 1000 kişiye yollanan Fairphone 2, Qualcomm Snapdragon 801, 2 GB RAM, Gorilla Glass 3 ile korunan 5 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüğünde ekran, 8 MP kamera gibi özelliklere sahip. Android 5.1 Lollipop ile kutusundan çıkacak olan Failphone 2, 4G LTE ağlarına ve çift SIM karta destek veriyor. Telefonda ayrıca microSD hafıza kartı yuvası da bulunuyor.

Google ve Ford sürücüsüz araçlarda ortak olabilir!