FaceID asla ekran altında çalışmayacak!

faceid

Apple’ın önümüzdeki yıl satışa sunacağı yeni nesil iPhone modellerinde ekran altı FaceID özelliğine geçeceği konuşuluyordu. Fakat bu söylemlerin çok da doğru olmadığı ortaya çıktı.

FaceID asla ekran altında çalışmayacak! Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple, yıllardan beri aynı tasarımla kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Sadece geçtiğimiz günlerde çıkan iPhone 13 modellerinde ufak bir güncellemeye giden Cupertino merkezli şirket FaceID ve ön kameranın yer aldığı çentiği küçültmüştü.

Fakat kullanıcıların genel beklentisi ön ekran görümünün güncellenmesi yönündeydi. Bilindiği üzere Apple iPhone X modelinden beri aynı tasarım çizgisini kullanıyor. Değişen hiç bir şey olmadı. Son 2 yıldır çentiğin tamamen kaldırılacağına dair bazı söylentiler vardı fakat bunlar da asılsız çıktı.

iPhone 13 ailesi öncekilerden daha büyük pillere sahip olacak

FaceID asla ekran altında çalışmayacak!

Önümüzdeki yıl ise Apple’ın çentiği tamamen ortadan kaldıracağı iddia ediliyor. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini önümüzdeki yılın son çeyreğinde öğreneceğiz.

Apple’a yakınlığıyla tanınan isimlerden biri olan Ming Chi Kuo’ya göre durum biraz daha farklı. Çünkü Kuo Apple’ın çentiği tamamen kaldırmasına imkan vermiyor. Zira Kuo’ya göre Apple yetkilileri sensörlerin ekran altına yerleştirilmesi konusunda çok da hevesli değiller. Çünkü bu durumda FaceID’nin yavaşlamasından korkuyorlar.

Mevcut teknolojik koşullarda ekran altındaki sensorlerin, normale oranla daha hızlı çalışmaları pek de mümkün değil. Fakat birkaç yıl sonrasında Apple’ın böyle bir işe imza atması muhtemel görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Apple Watch 7 Türkiye’de satışa çıkıyor!