Facebook’un tüm bilgileri kasıtlı olarak sızdırdığı ortaya çıktı

kasıtlı olarak çalan Facebook

Facebook’un, Cambridge Analytica şirketine tüm bilgileri kasıtlı olarak sızdırdığı bir dava dosyasıyla birlikte gün yüzüne çıktı. Daha önceki açıklamalarında şirket; bu konudan haberdar olmadıklarını ifade etmişti.

Konuyu daha net anlayabilmek için, Cambridge Analytica şirketinin ne tür bir skandala karıştığını tekrar hatırlayalım. Bundan kısa bir süre önce Donald Trump adına birçok veriyi, Facebook kişileri üzerinden elde eden Cambridge Analytica şirketi büyük bir skandal yaratmıştı.

Tüm bilgileri kasıtlı olarak sızdırdığı ortaya çıkan Facebook zor durumda

Skandalla ilgili konuşan Facebook yetkilileri, kendi bilgileri dışında olayların geliştiğini savunmuştu. Ancak Reuters, davayla ilgili bazı dosyalara ulaştı ve bunları haber haline getirdi. Facebook daha ilk başlardan itibaren bu verilerin sızdırldığını biliyordu ve hiçbir şekilde kullanıcılarını uyarmadı.

bilgileri kasıtlı olarak çalan Facebook

Yaklaşık olarak  87 milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığı bu olayda, Facebook daha çok kendisini aklamaya çalışıyor. Ancak bu son belgelerle birlikte işi çok daha zorlaşacak gibi görünüyor. Geçekten de Facebook’un veri gizliliğine önem verdiğini düşünüyor musunuz? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlere iletebilirsiniz.

Facebook şifrenizi çalışanlarıyla paylaşmış!