Instagram bağış toplama özelliği herkese açılıyor

Instagram bağış toplama özelliği

Herkesin uzun bir süredir üzerine konuştuğu Instagram bağış toplama özelliği yavaş yavaş herkese açılıyor. İşte konu ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar.

Türkiye’deki en popüler sosyal medya sitelerinden birisi olarak bilinen Instagram bağış toplama özelliği ile karşımıza çıkıyor. Elbette şimdilik ABD, İngiltere ve İrlanda gibi ülkelerde küçük testler yapılarak bu iş sürdürülmeye çalışılacak. İlerleyen dönemlerde topluma yayılması için firmanın daha özel çalışmaları olacaktır. Peki nedir bu bağış toplama özelliği? Aslında bu fikrin Facebook şirketinin kendi bloğunda yayınlanan yazı ile ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Facebook ve Instagram yeni güncellemeler alıyor

Kişisel Bağış Toplama (Personal Fundraiser) özelliği ile birlikte; herkes dilediği gibi bağış yapabilecek. Böylece hedeflenen birçok konuda başarı yakalanması amaçlanıyor. Elbette bu çok kolay olmayacak. Öncelikli olarak bazı şartlara uyulması gerekiyor.

Instagram bağış toplama

Bu özelliği açmak için Profili Düzenle/Ayarlar (Edit Profile) seçeneğine ve ardından Bağış Toplamayı Ekle (Add Fundraiser) seçeneklerine tıklamanız gerekiyor. Hemen ardından para toplama hizmeti veren kuruluş için gerekli bilgilerin girilmesi ile birlikte bu iş büyük oranda tamamlanmış olacak. Türkiye’de hangi kurum için bağış seçeneğinin açılacağı henüz netleşmedi.

Para toplama işlemi, 30 gün boyunca sürecek ancak süre dilediğiniz gibi uzatılma imkanına sahip olacak. Böylece kısa bir süre içerisinde parayı toplamasanız bile istediğiniz gibi uzatma hakkınız elinizde olacak. Şimdilik Facebook şirketi bu  özellikle ilgili detayları gizli tutuyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde konu daha fazla netleşecek. Sizce Instagram ile ilgili yapılacak bu yeni güncelleme ne tür yararlar sağlayabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.