Twitter CEO’su 1 milyar dolar bağış yapacak

twitter jpg kalitesi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter CEO’su yüklü miktarda bağış yapma kararı aldı. Bu bağışın ardındaki en önemli neden ise virüs salgınını önlemek.

Bildiğiniz üzere koronavirüs nedeniyle birçok insan ölüyor. Özellikle de bu ölen insanların gelir eşitsizliği yaşayanlar ve yaşlı kesimlerden olması durumu daha zorlu hale getiriyor. Twitter ve mobil ödeme şirketi Square’ın kurucu CEO’su olan Jack Dorsey 2 milyona yakın insana bulaşan bu virüs türüne karşı bağış yaparak mücadele etmek istiyor.

Jack Dorsey rekor bağış

Twitter kurucusu uzun bir süredir yardım işleri ile uğraşıyordu. Kendisi özellikle ABD’de kurulan gıda fonu gibi platformlara yüklü miktarlarda destek vermesi ile biliniyor. Onun özellikle de yardımlaşma konusunda hassas olması en bilinen özellikleri arasında.

Twitter yeni organizasyon olusturdu

Şimdi ise önemli bir karar daha aldı. Bundan kısa bir süre önce Twitter hisseleri üzerinden bağış yapmak isteyen ünlü girişimci şimdi bir diğer şirketini kullanacak. Mobil ödeme şirketi Square’ın hisselerinin yaklaşık olarak %30 gibi bir bölümünü bağışlamak isteyen Jack Dorsey, Böylece virüs ile mücadele için 1 milyar dolar bağışta bulunmuş oluyor.

Microsoft Affirmed Networks firmasını bünyesine kattı!

Bill Gates bile kendi mal varlığı üzerinden bu kadar bağış yapmadı. Bu nedenle kendisinin oldukça bonkör bir hayırsever olduğunu söyleyebiliriz. Sizce Twitter kurucusu tarafından yapılan bağış, virüs ile mücadele için önemli bir etken olacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.