Facebook Yine Mahkemelik!

12

Dünyaca ünlü sosyal medya servisinin başı davalardan kurtulmuyor. Facebook, yatırımcılardan sonra kullanıcılarla da mahkemelik.

Daha önceki haberlerimizde de paylaştığımız gibi, sermaye artırımı nedeniyle Facebook, yatırımcılar tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde mahkemeye verilmiş ve yüksek riskli hisseleri, düşük riski ve olduğundan değerli gösterdiği iddia edilmişti. Dava halen, Amerikan Federal Mahkemeleri ve Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor.

facebook600X300

Facebook’a bir darbe de Amerika’nın Kaliforniya eyaletinden geldi. İki kullanıcı, Facebook’un özel mesajlarını inceleyerek mahremiyetlerini ihlal ettiğini; bununla da sınırlı kalmayarak ilgi alanlarını öğrenip, bu verileri reklam şirketleriyle paylaştığını savundu. Kullanıcılar, Facebook’tan tazminat talep ederken, sosyal medya servisinin avukatları nöyle bir uygulamanın olmadığını ve ortada da müspet bir kanıt olmadığını ifade etti. Eğer dava kazanılırsa, emsal teşkil edilebilir ve Facebook, ciddi bir tazminat krizi ile karşı karşıya kalabilir. Zira; rahatsız edici mesajların Facebook tarafından incelenip, bazı kullanıcıların kısıtlandığı biliniyor.