Facebook, Yeni Uygulamasıyla Tartışma Yaratacak

face3

Facebook firması son günlerde tartışılan açıklamalara neden oluyor. Son olarak yaptığı açıklama da, kullanıcılarının her hareketini izleyecek bir sistem geliştirdiğini açıkladı. Bundan öncede, kafa kesme videolarına izin vermesi sebebiyle tartışmalara sebep olmuştu.

Facebook firmasından talep edilen güvenlik önlemlerini arttırması ve özel hayatın gizliliği konusunda daha iyi çalışmalar yapması. Ama Facebook firması, eleştirileri tersinden okuyor olmalı ki, bunların yerine, kullanıcılarının özel hayatını daha da etkileyecek uygulamalar peşinde koşuyor. Buda Facebook kullanıcılarını endişelendiren bir durum. Facebook Analytics bölümünün başında bulunan Ken Rudin,  facebook sosyal ağında kullanıcılarının davranışlarını izleyecekleri çok kapsamlı bir uygulama için çalıştıklarını söylüyor. Facebook firmasının bu çalışmaları yapmasının sebebi, 2014 yılına ertelediği videolu reklamlara kullanıcıların verdiği tepkiyi en iyi şekilde ölçmek olmalı. Çünkü videolu reklamlar hususunda bazı endişeleri var firmanın. Otomatik olarak kullanıcının ana sayfasında belirecek olan videoların, rahatsızlık vermesi halinde Facebook, kullanıcı kaybetmekten korkuyor. Bunun ölçümlerinin yapılması için de, Facebook üzerinde gezen kullanıcılarının, en ufak fare hareketlerini kayıt altına alacak, yazılım geliştiriyor.

face

Aslında daha önce Microsoft tarafından Java kodu olarak geliştirilen buna benzer bir sistem mevcuttu. Bu konu hakkında Facebook firmasının, Microsoft deviyle çalıştığını söyleyenler var. İşin özeti giderek Facebook hayatımızı an ve an kayıt altına almanın peşinde. Bunu reklam gelirlerini daha da arttırmak için yapıyor tabi. Ancak yinede Facebook’un serverlarında kayıtlı olacak özel hayatınız tehlike altında olacaktır. Hele siber saldırıların artmaya başladığı, bu çağda.