Facebook Kendi Arama Motorunu Geliştiriyor

facebookon

Kullanıcılarına daha iyi bir sosyal medya deneyimi sunabilmek için sıkı bir çalışma yürütmeye devam eden Facebook, kendi arama motorunu geliştiriyor.

Bünyesine kattığı yeni firmalar sayesinde teknoloji dünyasındaki etkinliğini hızla arttıran ve bir sosyal medya firması olmanın ötesine geçmeyi başaran Amerikalı internet devi Facebook, gelişimini sürdürmek için farklı alanlara yönelmeye devam ediyor. Son olarak da arama motorları alanına yönelen Facebook, kendi arama motorunu geliştirerek Google‘a rakip olacak gibi görünüyor.

Facebook Iddialari Dogruladi!

Kullanıcıların arama yapmak için Facebook‘tan ayrılmasına gerek bırakmayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bir süredir konuşulan sosyal medya devi, bugün yayınladığı açıklamayla bu söylentileri büyük ölçüde doğruladı. Kullanıcıların paylaşım veya yorumlarında yer verecekleri içerikleri kolayca bulmalarını sağlayacak yeni bir arama metodu geliştirdiklerini belirten Facebook sözcüsü, bu yeni özelliğin deneme aşamasında olduğunu açıkladı.

Facebook kullanıcılarının paylaşmak istedikleri bir haber veya görüntü için sosyal medya platformunu veya mobil uygulamayı terk etmesine gerek bırakmayacak olan bu yeni özelliğin, başta Google olmak üzere arama motorlarını zor durumda bırakabileceği tahmin ediliyor.

Sony PlayStation Departmanına Ağırlık Verecek