Facebook yeni bir problemle karşı karşıya! Şikayetler bitmiyor

Facebook yeni bir problemle karşı karşıya! Şikayetler bitmiyor

Center for Intimacy Justice’in bu hafta yayınladığı bir rapora göre, kadın sağlığı ürünleri ve hizmetlerinde uzmanlaşmış beş düzine şirket, Facebook reklamlarının “yetişkinlere uygun içerik” içerdiği gerekçesiyle sık sık reddedildiğini söylüyor. İşte detaylar.

Facebook reklam politikaları, cinsel zevke odaklanan üreme sağlığı ürünlerini veya hizmetlerini yasaklıyor. Ancak Center for Intimacy Justice’in görüştüğü veya anket yaptığı şirketlerden analistler, kendi reklamlarının sebepsiz yere reddedildiğini savunuyor.

Rapora katılan 60 şirketin hepsinde, bir noktada Facebook tarafından reddedilen reklamlar mevcut. Yaklaşık yarısı, hesaplarının sosyal medya devi tarafından askıya alındığını söyledi. Bu şirketlerden biri Joylux. Kadınların pelvik tabanlarını güçlendirmek için kullanabilecekleri bir ürün olan vFit Gold’u sunuyor. Joylux CEO’su Colette Courtion, The New York Times‘a yaptığı açıklamada, “Ürünümüzün doğası gereği görünüşü,” tepki çekiyor. Facebook ve diğer şirketler, ürünün doğası gereği “pornografik” olduğuna inanıyor.

Facebook yeni bir problemle karşı karşıya! Şikayetler bitmiyor

Joylux, 2017’den beri Facebook’un reklam hesabını iki kez kapattığını iddia ediyor. Şirketin bu eylemler için hiçbir zaman bir neden sağlamadığını söylüyor. Ayrıca Facebook’un “vajina” içeren reklamları otomatik olarak reddettiğini iddia ediyor. Bu, Facebook’un ana şirketi Meta’nın itiraz ettiği bir şey. Şirketin bir sözcüsü Engadget’e “vajina” ve “menopoz” gibi anahtar kelimelere genel bir yasak getirmediğini söyledi. Bunun yerine, “her bir reklamın nasıl konumlandırıldığını” dikkate aldığını söylüyor. Reklam reddetme konusunda uzmanlaşmış bir ajansın yardımıyla Joylux, son yıllarda reklamlarını Facebook’ta yayınlamayı başardı. Joylux, The New York Times’a “Ürünün neye benzediğini gösteremiyoruz ve ne işe yaradığını da söyleyemiyoruz” dedi.

Google Meet canlı olarak çevrilmiş altyazıları geniş çapta sunmaya başladı