Facebook Yasaklanıyor mu?

Facebook Yasaklanıyor mu

Twitter ve YouTube gibi popüler medya sitelerinin ülkemizde bir süre erişime kapatılmasından sonra akıllara Facebook’un da yasaklanıp yasaklanmayacağı vardı.

Twitter ve YouTube‘a gelen yasağın ne zaman Facebook için geleceği merak konusuydu. Şüphesiz bu platforma da erişim engeli gelmesinin olası olduğunu düşünenlerin sayısının fazla olması siber korsanları harekete geçirdi.

Facebook Yasaklanıyor mu

Son birkaç gündür Facebook hakkında yasaklanacağına dair söylentiler ortaya atıldı. Ancak bu söylentiyi ortaya atanlar aslında sosyal medyada bir tür salgının başlamasına neden oldan siber korsanlardı. “Arkadaşlar Facebook Türkiye’de yasaklanıyor!” başlığı ile servis edilen haberlerde patlama yaşandı. Üstelik kullanıcıların bu yasaktan etkilenmemesi için haberin içeriğinde verilen bir linkte bulunan programın indirilmesi isteniyordu. Ancak ortada bir sorun vardı, çünkü söz konusu sosyal medya aracı hakkında hiçbir yasak söz konusu değildi, üstelik sizi bu yasaktan koruyacağı iddia edilen program da bir tür saldırı yazılımıydı.

Facebook üzerinde yaşanan bu salgına çözüm gösteren haberin içeriği aşağıdaki gibi;

“ARKADAŞLAR FACEBOOK TÜRKİYE’DE YASAKLANIYOR!!!

Bu hafta sonu Facebook Türkiye’de yasaklanacağını söylüyor bütün haberler. Biraz araştırma yaptım ag antisansür diye bir program buldum. Şu an YouTube‘a falan girebiliyorum sanırım Facebook‘ta da işe yarar. Lütfen herkes programı indirip kursun AG Antisansür
Siber korsanlar bu mesaj ile kullanıcıların linkteki programı indirmek için yönlendirirken, bilgisayarlarına antisansür.exe isimli bir dosya yüklenmesine izin talep ediyor.

Bilgisayara indirilen yazılımın henüz ne tür etkileri olduğu bilinmiyor.

SAKIN TIKLAMAYIN!

Şuan Facebook hakkında hiçbir yasaklama kararı bulunmuyor. Aslında yasak kararı çıkmış olsa dahi adını bilmediğiniz ve kimden geldiği belli olmayan linkler aracılığıyla program indirmeniz güvenliğiniz için oldukça tehlike arz ediyor.

Siz değerli okurlarımızı önerimiz, güvenilirliğinden şüphe duyduğunuz hiçbir linke tıklamayın.

Yaz Mevsimi Şampiyonluk Ligi Başlıyor!