Facebook Twitter ve Instagram hesapları hack’lendi

facebook twitter ve instagram

Facebook Twitter ve Instagram hesapları bir hacker grubunun eline geçti ve hacker’lar bu sosyal medya hesaplarını hack’ledikleri için şov yapmaya başladı.

OurMine isimli bir hacker grubu tarafından yapılan saldırıda, ele geçirilen hesaplarda “Hi, we are OurMine.” mesajları yayınlandı. OurMine’ın bildirisine göre, bu hacking saldırısı sosyal medya servislerinin güvenlik açıklarına dikkat çekmek için yapıdı.

Facebook, Twitter ve Instagram hacker’ların hedefinde

Hacker grubu, sosyal medya devi Facebook’un, Twitter’dan bile kolay hack’lendiğinin de altını çizdi.

Şifreleri çalınan Facebook ve Twitter hesapları üzerinde kullanıcıların Instagram hesaplarına da ulaşan hacker’lar, bu hesaplarda da OurMine grubunun logosunu yayınladılar. Öte yandan Facebook’un ana sitesinin hack olayındna etkilenmediği dile getiriliyor.

Twitter ise hacking olayını doğrularken sorunun Khoros isimli üçüncü parti bir şirketten kaynaklandığını dile getirdi. Khoros, kurumsal müşterilerin sosyal medya hesaplarını organize etmeleri için kullanılan bir platform. Hacker’ların bu platforma sızarak, yüksek profilli hesaplara ulaşabildiği düşünülüyor.

OurMine, sık sık ünlü isimlere veya büyük şirketlere saldırmasıyla tanınan, Dubai orijinli bir hacker grubu. Grubun daha önce Jack Dorsey’in hesabını çaldığı, Google CEO’su Sundar Pichai’nin hesaplarına girdiği de biliniyor. Diğer bir deyişle OurMine’ı kimse durduramıyor.

Instagram unfollow etmek için arkadaş mı önerecek?

Hacker grubu ise bu saldırının zarar vermek amacıyla değil, güvenlik açıklarını göstermek amacıyla düzenlendiğini duyurdu. Bu sayede, sosyal medya devlerinden yüksek bir danışmanlık ücretiyle, “açıkları kapama” konusunda danışmanlık servisi verebilecekler. Tabi, sosyal medya devlerinin patronları, sabıkalı bir hacker grubuna güvenip güvenlik sırlarını açmaya ikna olursa…

facebook twitter ve instagram