Recon Akıllı Gözlükleri, Google Glass’ı Zor Duruma Sokabilir

recon

Giyilebilir teknoloji kategorisinde en fazla konuşulan ürünlerden birisi olan akıllı gözlükler, ilk olarak Google Glass ile piyasada tanınmıştı. Ancak Google Glass gözlükleri sadece tanıtımıyla kaldı ve seri üretime henüz geçmedi. Google Glass akıllı gözlüğünün en büyük rakibi olan Recon ise, 50 bin nakliyat yaptığını açıkladı.

Anlayacağınız bu rakamlardan Google pek rahatsız oldu. Elini hızlı tutan mı kazanır? Yoksa ürünü daha iyi olan mı? Bunu anlayabilmek için Recon firmasının gözlüklerinden sonra Google Glass satış rakamlarına bakmamız yeterli olacaktır. Recon firması, hem sporcular hem de profesyoneller için yeni bir modeli geliştirmişti. Jet model adını verdiği bu akıllı gözlük, dünya üzerinde satışa sunuldu ve şuanda 50 bin nakliyat gerçekleştirildi. İnternet aleminde dolaşan dedikodular da etiket fiyatının yaklaşık olarak 1500 dolardan olacağı Google Glass’ın, Recon gözlüklerinin piyasayı ele alması halinde, başarılı olması halinde, hayal kırıklığına uğrayabileceği söyleniyor. Çünkü recon firmasının gözlüklerinden sonra piyasada, Google Glass’lar para etmez herhalde diye düşünülüyor.

recon

Ancak Recon firması bu 50 bin nakliyat sayısına ulaşmasında tek başına bir çalışma ve yatırım gerçekleştirmedi. Silikon vadisinde en büyük riskli yatırımlara imza atmış olan Intel Capital ile varılan bir anlaşmada bu sayıya ulaşmada etkili olmuştur. Anlaşma nedir peki? Normalde Recon firması gözlüklerinin satış fiyatını 599 dolardan hesaplamışlar. Ancak Intel Capital firmasıyla yapılan anlaşmadan sonra bu fiyat 100 dolar aşağı çekilerek 499 dolar olarak belirlenmiştir. Bu 100 dolarlık fark, Recon firmasının gözlüklerine olan rağbeti katlamıştır.

Bunun yanında Recon firması, Apple markasından da destek alıyor. Gözlüklerin dağıtımı ve satışında Apple firmasının da bir ayağı var anlayacağınız. Öyle ki Apple mağazalarında başarılı satış kampanyaları sayesinde Recon firmasının akıllı gözlükleri bir hayli satış rakamına ulaşmıştır. Böylece Recon firmasının yaklaşık olarak son beş senede başa takılan akıllı teknolojilerde neden birinci sıralarda yer aldığını anlamış olduk. Apple firması da, Recon firmasına destek vererek yeni ortaklar arıyor kendine. Recon gözlükleri Google Glass’a yoksa rajon kesebilir miydi?