Apple Watch yeni tasarım patenti

Apple Watch yeni tasarim

Apple tarafından alınan yeni bir patent, Apple Watch yeni tasarım detayları getiriyor. Gelecekte modüler bir tasarımla karşımıza çıkabilme ihtimali yüksek. Bu patente göre akıllı saat, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik olarak kişiselleştirilecek.

Şirket, akıllı saati Apple Watch’u esneklik ve çok yönlülük eklemek için radikal değişikliklerle yeniden tasarlıyor. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bir patente göre yeni Apple Watch modelleri, yeni özellikler veya işlevler alacak. Apple Watch için alınan yeni bir patent, Modüler Sistem olarak isimlendiriliyor.

Apple Watch yeni tasarım

Bu yeni patentte önemli olan, saati satın aldıktan sonra saate yeni öğelerin katılması. Bundan kısa bir süre önce, Apple Watch’a ekstra güç saylayacak bataryalı kayışlar bağlanabilmesi gibi fikirler ortaya atılmıştı. Buna ek olarak sensörleri kayışa koymak gibi bir fikir de gündemde. Ancak kullanıcıların kayışları değiştirmeyi sevmeleri nedeniyle fikirden vazgeçildi.

Apple Watch yeni

Bu yenilik, Apple Watch’u kişiselleştirmenin saatin arkasına eklenen fonksiyonel modüllerle olabileceğini gösteriyor. Bu yeni patente göre akıllı saatin gövdesi, kullanıcı tarafından istenen özelliklere göre modifiye olabilecek. Yani, farklı şeyleri ölçebilecek yeni sensörler oluşturulabilir. Örneğin, yüksek tansiyonu olanlar, saate takacakları modüllerle daha kapsamlı işlem yapabilir.

Şirketin bu akıllı saattleri özellikle sağlık özellikleri nedeni ile sıklıkla tercih ediliyor. Bu yeni sensörlerin kullanıcı tarafından seçilmesi mantıklı bir hamle de olabilir gibi görünüyor.

Apple ücretsiz geliştirici hesabı için düğmeye bastı!