Facebook, üçüncü parti uygulamalara kullanıcı verilerini kaptırdı

facebook

Facebook’ta yine gizlilik sorunu! Yapılan açıklamaya göre bazı üçüncü parti uygulamalar özel fotoğraflarınıza erişim sağlamış olabilir.

Facebook’un fotoğraf API’sinde sorun ortaya çıktı

Popüler sosyal medya platformunun adı bir kez daha gizlilik sorunuyla anılıyor. Şirket, kendi yaptığı açıklamayla bazı uygulamaların, aslında görme izni olmayan fotoğrafları görmüş olabileceğini duyurdu. Güvenlik açığı, 6.8 milyon hesabı etkilemiş durumda.

Sorun, kullanıcıların üçüncü parti bir uygulamaya fotoğraflarını görme izni vermesiyle başlıyor. Bu izin, aslında sadece sizin zaman tünelinizde paylaştığınız fotoğrafları kapsıyor. Ancak bu bug yüzünden, Facebook hikayelerinizde veya marketplace içerisinde paylaştığınız fotoğraflar gibi, aslında zaman tünelinizde olmayan fotoğraflara erişim açılmış oluyor.

İşin iyi tarafı, erişimin sadece fotoğraf görme iznine sahip uygulamalarla sınırlı kalması. Dolayısıyla herhangi bir uygulamaya bu izni vermediyseniz, bu açıktan etkilenmediniz demek oluyor. Etkilenen kişiler arasındaysanız, kısa süre içerisinde fotoğraf erişimi vermiş olduğunuz uygulamaları da gösteren bir bildirim alacaksınız. Ayrıca bunu ayarlardan kendiniz de kontrol edebilirsiniz.

Şu anda çözülmüş bulunan sorun, 13-25 Eylül tarihleri arasında baş göstermişti. Şirket, açığın farkına varıp hızlıca kapatmış gibi gözüküyor. Facebook gizliliğin korunması için uygulama geliştiricileri ile işbirliğini sürdürüyor.

En hızlı şarj olan akıllı telefonlar (Aralık 2018)