Facebook Üçüncü Dönem Kullanıcı Sayısını Açıkladı

face3

Facebook firmasına dair haberleri son günlerde sık sık duymaya başladık. Bunun sebebi hızlı büyüyen bir yapıya sahip olması. Gerek aleyhlerinde yapılan eleştirilere, gerekse lehlerine yapılan yorumlara hiç aldırmadan, kendi ateşinde kaynayan Facebook, üçüncü çeyrekteki kullanıcı rakamlarına dair açıklamalarda bulundu.

Dünya’nın en kalabalık ülkesi Çin’dir. Ondan sonra Hindistan. Eğer Facebook’ta bir ülke olsaydı, üçüncü en kalabalık ülke olabilirdi. Bu tespiti yapan Chıp yazarlarından Sem Şancı, yerinde bir tespit yapmış. Giderek Facebook büyüyor. Geçen dönem rakamlarında Facebook kullananların sayısı, 1.15 milyardı. Üçüncü çeyrekte ise bu rakam 1.19 oldu. Facebook kullanıcı sayısının artması gelirlerinde de yükselmeye sebep oluyor. Bu gelirlerinin yarısının Facebook firması, akıllı telefonlarıyla Facebook’a bağlananlardan geldiğini söyledi. Mobilden Facabook’a bağlananların sayısı 874 milyon. Facebook gelir rakamlarında da ilk defa 2 milyar doları aştığını söyledi. Tabi bu 2 milyar dolar sadece üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir. Yıllık geliri Facebook firmasının 10 milyara dayanıyor. Bu sene de Facebook firmasının hedefi, 10 milyar gelir rakamını aşmaya çalışmak.

face

Facebook için her şey iyi gidiyor sayılır. Ancak bu gelirleri sabit tutmak veya arttırabilmek için kullanıcılarını kaybetmekten çekiniyor. Bununla ilgili yaptırdığı araştırmalarda 18 yaş altındakilerin Facebook’u artık sıkıcı buldukları ortaya çıktı. Bunu engellemek için Facebook çalışmalar başlattı ve bu yaş grubunu facebook’a yeniden çekmek için farklı alternatifler deneyecek.