Facebook’ta Büyük Tehlike!

Facebookta Buyuk Tehlike

Facebook kullanıcılarının dikkatine! Profil fotoğraflarınız tehlikede olabilir.

Sosyal medya devinin kullanıcı mesajlarını okuyarak, mesajlarda geçen anahtar kelimelere göre kullanıcı bilgilerini reklam verenlere sattığının ortaya çıkması, ünlü sosyal medya devinin başını belaya soktu.

Facebook'ta Buyuk Tehlike!

Radikal tarafından yapılan habere göre söz konusu durumu bir yıl önce tesadüfen iki kafadar keşfediyor. Matthew Campbell ve Michael Hurley isimli iki kullanıcı isimlerinin ve fotoğraflarının hiç haberleri olmadan bazı şirketlerin sayfalarında kullanıldığını ve mahremiyetlerinin ihlal edildiğini öne sürerek dava açtılar.

Söz konusu davaya üçüncü bir isim olan David Shadpour’da mağdur olarak katıldı. Mağdur olduklarını belirten bu üç kişi Facebook’tan kişi başı 10.000 dolar tazminat talep ediyorlar. Bununla beraber mahkemenin Facebook’u bu uygulamayı yaptığı tüm kullanıcılara 10.000 dolar ödemeye mahkum edilmesini talep ettiler.

Sosyal medya devi bu uygulamanın kullanıcı sözleşmesinde yer aldığını ve kullanıcıların sözleşmeyi kabul ederek Facebook’u kullandığını hatırlatıyor. Bu uygulamanın iki sene önce sona erdiğini ve yeni kullanıcı sözleşmesine göre kullanıcılardan izin almak koşuluyla reklam yapıldığının da altını çiziyorlar.

Oakland’da davaya bakan mahkeme Facebook’u haklı bulsa da üst mahkeme davanın daha detaylı incelenmesi gerektiğine karar vererek suçlamaların düşmesini kararını kaldırdı. Sırada üst mahkemenin vereceği karar merak konusu oldu. Eğer karar Facebook lehine olmazsa, sosyal ağ devini büyük ödemeler bekliyor.

Facebook, YouTube’a Rakip Oluyor!