Facebook Kullanan Kaç Kişi Var?

facebook kullanan kaç kişi var

Facebook kullanan kaç kişi var? 2016’nın dördüncü çeyreği için finansal sonuçlarını açıklayan Facebook’un dünya çapında kullanıcı sayısı 2 milyara yaklaştı.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, 2016’nın son çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Son dönemde üzerinde birçok tartışma olan, özellikle de sahte haberlerin yayılması konusuna bir çözüm için uğraşan Facebook maddi açıdan ise epey iyi durumda. Açıklamada finansal durumun yanı sıra Facebook kullanan kaç kişi var sorusu da yanıt buldu.

Yapılan açıklamaya göre Facebook 2016’nın 4. çeyreğinde toplam 8,8 milyar dolar gelir elde etti. Bunun 3,56 milyar doları ise kâr. 2016’nın tamamına bakıldığında ise 27 milyar dolarlık bir gelir elde edildiği görülüyor. Bu da geçtiğimiz yıla göre %57’lik büyük bir artış anlamına geliyor. Elbette bu gelirlere Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger’dan elde edilen gelirler de dahil.

facebook kullanan kaç kişi var

Facebook’un aylık kullanıcı sayısı ise 1,86 milyar kişiye ulaşmış durumda. Bunun 1,74 milyarı Facebook’a mobil olarak erişiyor. Facebook’a her gün 1,23 milyar kişinin girdiğini de belirtmek gerek. Yapılan açıklamaya göre bir önceki çeyreğe göre kullanıcı sayısı da %3,91 oranında artmış.

Facebook bünyesindeki bir diğer büyük ağ olan Instagram’da da kullanıcı sayısının 600 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. WhatsApp kullanıcı sayısının da 1,2 milyar kişiye ulaştığı ve her gün yaklaşık 50 milyar mesaj gönderildiği açıklandı.

Snapchat, QR Snapcode ile web site açacak