Facebook Aylık 1.35 Milyar Kullanıcıya Ulaştı

Facebook Teknoloji Dünyasının Desteğini Aldı

2014 yılı üçüncü çeyreği için mali sonuçlarını açıklayan sosyal medya devi Facebook, aylık 1.35 milyar aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

Dünyanın bir numaralı sosyal medya platformuna sahip olmasının yanında son yıllarda yaptığı yatırımlarla teknoloji dünyasının farklı alanlarına da sıçramayı başaran Facebook, 2014 yılının üçüncü çeyreği için mali sonuçlarını açıkladı. Üçüncü çeyrekte 3.203 milyar dolar gelir elde etmeyi başaran sosyal medya devi Facebook bir kez daha beklentilerin üstüne çıkmış olsa da, firmanın son yıllarda sık sık beklentilerin üstüne çıktığı göz önüne alındığında bu çeyreğin sonuçları pek de sürpriz olmadı.

Facebook_DG

Mali sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında kullanıcı sayısına da değinen Facebook, 2014 yılı üçüncü çeyreği itibariyle aylık 1.35 milyar aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Sosyal medya devinin kullanıcı sayısındaki artış yavaşlamış olsa da, tüm dünyada 2.8 milyar internet kullanıcısı olduğu ve bunların yarısının şimdiden aktif kullanıcığı olduğu göz önüne alındığında bu yavaşlama oldukça normal olarak değerlendiriliyor.

Facebook‘un mobil cihazlardaki kullanıcı sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla önemli ölçüde artarak 1.12 milyara ulaşırken, bu artışın sayesinde firmanın reklamlardan elde ettiği gelir geçtiğimiz yıla oranla yüzde 64 artış göstererek 2.96 milyar dolara yükseldi.

Çin Windows’u Tüm Bilgisayarlarından Kaldıracak