Facebook Portal bu hafta satışa sunulabilir

facebook portal

Sosyal medya devi Facebook tarafından geliştirilen akıllı hoparlör modeli Portal bu hafta satışa sunulabilir. İşte Facebook Portal hakkındaki son detaylar.

Geçtiğimiz Şubat ayında Facebook’un iki farklı akıllı hoparlör modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu iki model de aynı tasarım anlamında Amazon’un Echo Show’unu andırıyordu. Çünkü iki modelde de görüntülü konuşma imkanı sağlayan ekranlar mevcuttu.

Facebook Portal yakında satışa sunulacak

Sızdırılan ilk bilgilerde Facebook’un akıllı hoparlör modelleri Fiona ve Aloha olarak kodlanmıştı. 15 inç ekrana sahip modele Fiona, 13 inç ekrana sahip modele ise Aloha ismi verilmişti. O zamanlar iki hoparlörün de Ekim ayından önce satışa sunulacağı belirtilmişti. Fakat Ekim’e bir hafta kalmış olmasına karşın hala Facebook cephesinden net bir açıklama gelmiş değil.

Konu hakkında ortaya çıkan son raporlara bakacak olursak, Facebook iki akıllı hoparlörünü de Portal ismi altında satışa sunacak. Facebook Portal fiyatı ise 13 inçlik modelde 300 dolar, 15 inçlik modelde 400 dolar olacak.

360 derecelik kamera ile gelecek olan Facebook Portal modelleri AI sistemi sayesinde odaya giren kişiyi tanıyabilecek. Sanal kişisel asistan olarak Amazon’un Alexa’sını kullanacak olan Facebook Portal sosyal medya, YouTube, görüntülü konuşma ve müzik akışı gibi pek çok uygulamada etkin bir şekilde kullanılabilecek.

Elbette burada asıl merak edilen şey, insanların Facebook gibi kişisel bilgilerin satılmasına varan spekülasyonlara konu olmuş bir şirket tarafından üretilen kameralı cihazları evlerine koymayı ne derece isteyecekleri. Bekleyip göreceğiz.

Apple Watch 4 için 5 yeni tanıtım videosu