Oyun Geliştiricileri Apple Arcade’in ‘Ölüm Koktuğunu’ Söyledi

Apple Arcade 3 yeni oyun

Yeni bir rapor bazı oyun geliştiricilerinin Apple Arcade’den memnun olmadığını ve bu hizmetin geleceği hakkında endişeler taşıdığını belirtti. İşte detaylar…

Mobilegamer.biz sitesinin haberine göre son zamanlarda Apple Arcade için pek iyi yorumlar yapılmıyor. Bazı oyun geliştiricileri teknolojinin devinin TV ve müziğe daha çok odaklanıp, yatırım yaptığını ancak oyunlara pek ilgi göstermediğini belirtti. Bir geliştirici, “Şirketin en tepesinde oyunlara karşı bir tutku ve saygı olması gerekiyor, fakat böyle bir şey göremiyorum. Arcade’e gerçekten değer verdiklerini ya da müzik veya TV’ye yaptıkları yatırımları oyunlar için de gerçekleştirdiklerini sanmıyorum” dedi.

Arcade servisi başlangıçta geliştiricilere cömert ödemeler yaptı. Hatta Arcade’in ilk yıllarında yayınlanan oyunların çoğu kâr ediyordu ve stüdyolar için can simidi oldu. Yeni rapor Arcade’in geliştiricilere yaptığı ödemelerin birkaç yıldır düştüğünü ve bu durumun 2020 Ekim’den belirgin şekilde başladığını iddia ediyor.

apple arcade

Hem ön ödemelerin hem de oyun başına verilen bonusların küçüldüğü, Apple’ın ödemeleri nasıl hesapladığı konusunda kaçamak davrandığı vurgulanıyor. İsmi verilmeyen bir kaynak, “Apple’ın şeffaf olmayan bir ölçütü var. Bonus ödemeler buna göre yapılıyor. Gerçekten de kara kutu” yorumunda bulundu.

Apple’dan şikayetçi olan geliştiriciler Arcade ekibinin strateji değişikliğini netleştirmediğini ve genellikle e-postalara yanıt vermediğini iddia etti. Bununla birlikte geliştiriciler Cupertino’lu şirketten pazarlama desteği almakta da zorlandıklarını vurguladı. Bir geliştirici, “Arcade’in geleceğinden şüpheliyim. Bizler için ölüm kokmaya başladı” açıklamasını yaptı. Her geliştirici Apple Arcade’ten şikayetçi değil. Söylenenlerin tam tersi olarak servisi çok öven ve şirketlerinin kâr elde ettiğini söyleyen insanlar da var. Apple’dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Apple Satışa Çıkarmadığı Cihazlar İçin Güncelleme Yaptı